St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

måndag 29 augusti 2011

Recept på en ljuvligt god citroncheesecake, denna får ni inte missa!!

Ja denna får ni verkligen inte missa att göra för jösses vad god den var!! Jag är som sagt inget cheesecakefan men denna lockade mig verkligen och det var lön för mödan när man tog första tuggan......ååååååååååååå!
Självklart vill jag dela med mig till er kära läsare, av detta underbara recept. Så sätt igång och baka!!!


Citroncheesecake med lakritstopping

Botten:
125 g hasselnötter eller 200 g digestivekex
1/2 dl socker
1 1/2 msk vetemjöl
1 msk lakritspulver
75 g rumstempererat smör

Fyllning:
4 gelatinblad
2 ägg 
400 g färskost
2 dl cremé fraiche
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 stora citroner, rivet skal och saft

Lakritsglasyr:
3/4 dl grädde
3/4 dl vatten
3/4 dl socker
2 msk kakao
3 1/2 msk lakritspasta

Gör så här:
Botten: Värm ugnen till 175 grader. Hacka nötterna grovt (använder du Digestivekex så krossa dem). Blanda nötter (alt. digestivekex), socker, vetemjöl och lakrits i en bunke. Rör ner smöret. Kläm fast ett bakplåtspapper på en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Tryck ut smeten i formen och jämna till ytan.

Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Låt botten svalna.

Fyllning: Lägg gelatinet i vatten i ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda äggulor, färskost, créme fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör sedan ner dem i smeten. Värm saften av två citroner i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt citrongelatinet svalna lite och häll det sedan i en tunn stråle ner i ostsmeten under omrörning.

Häll blandningen i formen och jämna till ytan. Täck över och ställ i kylen i minst 3 timmar.

Lakritsglasyr: Blanda ingredienserna till glasyren och koka ihop den under omrörning tills den tjocknar, ca 15 minuter. Vill du ha den rinnigare så låter du den koka i 10 minuter.

Låt svalna men inte stelna. Ta ur cheesecaken ur formen och stryk försiktigt ut lakritsglasyren. Ställ kallt fram till servering. Dekorera med något trevligt som tex engelsk lakritsglasyr!

Avnjutes med fördel tillsammans med ett gott portvin!!!

Baka och njut!!!!


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

2 kommentarer:

  1. Var kan man köpa lakritspulver/pasta? Ser ut att vara en härlig sak att bjuda på :)

    SvaraRadera
  2. Det beror lite på vart du bor? I Kalmar finns det på Kahls the och kaffehandel. Annars kan du hitta det på en del av baktillbehörsbutikerna på nätet.
    Och jag kan lova att det är en perfekt godsak att bjuda på :D

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)