St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

söndag 7 augusti 2011

En trevlig bok och min fascination över Macarons!


Första gången jag stötte på Macarons var i Paris. Mina ögon drogs omedelbart till dessa underbart söta och färgglada små skapelser. Jag blev så hänförd av dem och ville ta med dem hem för att spara dem som dekoration (hur det gick kommer lite senare i detta inlägg). De fanns i alla färger och massor av smaker och vi gick förbi butik efter butik med skyltfönster fulla av de vackraste förpackningarna med Macarons. Fem gånger har vi besökt vårt underbara Paris, fem gånger har vi kommit hem UTAN macarons......
Fem gånger har vi dessutom INTE SMAKAT någon!!!!
Märkligt...JA!
Förra året glömde vi återigen att köpa med oss de underbara söta bakverken men som tur var hade vi vänner som var kvar i Paris så vi bad dem köpa med sig en ask hem. Och visst kom asken. Och jag stoppade dem med glädje i en söt liten burk för att sparas som dekoration. För de var ju för söta för att ätas. 
Föga intelligent tänkt av mig eftersom resultatet efter ett tag blev.......
EN KLADDIG SMET AV SOCKER i min söta lilla glasburk......*suck*.
Nej, det gick inte alls bra att ha dem som dekoration (tills jag hittade knepet som gör att de går att spara, vilket avslöjas lite senare i detta inlägg ;)).

Nåväl, jag hade fortfarande inte smakat en Macaron men tanken på dem lämnade mig inte. Jag hade hört så många gånger "att baka en macaron är en KONST som man måste LÄRA sig att behärska, det är inget man bara kan. Och fransmännen är de enda som behärskar den". 
Jaha ja....
Envisa lilla jag beslöt mig ganska snabbt för att överbevisa att det är minsann inte alls bara fransmännen som kan göra macarons. Här kommer lilla jag, en svensk, och utmanar den franska konsten! Och jag ska lyckas!!! Om det så är det sista jag gör!!!!
Min man säger alltid att "tålamod, det har du inget men envis är du och det väger upp allt". Och så är det faktiskt. Jag är sjukt envis. Så envis att jag ALDRIG NÅGONSIN ger mig.
Jag försökte....
...och jag försökte....
...jag misslyckades....
...och misslyckades.....
....blev vansinnig....
...blev ännu mer vansinnig....
....och LYCKADES!!!!
TADA!!!!!
Envis vinner alltid!

Och sedan den dagen har jag varit helt förälskad i Macarons. Både i att göra dem och att äta dem.
Och min familj är lika förälskad i dem. Och mina vänner. Vilket är tur eftersom jag bakar så ofta numera haha!!

Idag hittade jag en bok om dessa fantastiskt goda och söta bakverk. En bok om Macarons...WOOOOOHOOOOOO!!!!

MACARONS av Annie Rigg

Massor av härliga recept och vackra bilder. Klart man måste ha en sån bok när man älskar macarons!
Nu ska jag sätta mig och gotta mig i alla recept så klart. Och gissa vad jag kommer baka när jag kommer hem från resan?????
Och gissa vad jag ska frossa i när jag kommer till macaronsens hemstad?????

PS: vet ni hur man ska få dem att hålla om man vill ha dem som dekorationer? Man ser till att bränna dem i ugnen hihihihi! Gissa hur jag lärde mig det?!

Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

1 kommentar:

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)