St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

lördag 27 augusti 2011

Helgens andra tvåvåningstårta klar och olyckan fortsatte igår!

NU är jag ÄNTLIGEN klar med helgens andra tvåvåningstårta!! Men oj vad jag fick jobba kan jag säga. Sent igår när jag hade gjort i stort sett hela tårtan klar så ser jag hur den börjar bukta ut längst ner på sidorna. Hela tårtan blev sedan sakta men säkert mer och mer sned och det börjar gå upp för mig att detta kommer aldrig att gå. Så jag lyfte av andra våningen i ett försök att rädda tårtan....det gick sådär kan jag berätta. Ju mer jag försökte, desto mer gick fel. Så konsekvensen blev att jag fick slänga hela första våningen och ställa mig och baka ny tårtbotten och börja om från början. Jag borde förståt att olyckan skulle fortsätta efter alla annat som gick snett igår (för er som missat det se tidigare inlägg!). Så ja, jag känner mig liiiiiiiiiiite sliten just nu men det är bara till att ta nya tag, för idag ska jag baka trevliga godsaker som ska vara med i en bok!!!! Wiiiihhooooo! Nu blir det till att skärpa till sig och göra saker och ting rätt från början. Men hey; man lär sig av sina misstag!!! Det är ju det som är det positiva ;)

Tårtan idag är till min sysslings barn som det är namncermoni för. Min syssling Tobias och hans tjej Maria har fått tvillingflickorna Nova och Alva, stort Grattis till er för era fina tjejer!!
Och stort Grattis till Nova och Alva som idag får sina namn :)

Tårtan är gjord på vaniljbotten. Fylld med hallonmousse på en bädd av färska hallon. Chokladfyllning på en bädd av banan samt vaniljfyllning. Tårtan är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med sugarpaste. Samtliga av dekorationerna är gjorda av sugarpaste.

Vad tycks??


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

7 kommentarer:

 1. Hej Caroline, jag är Tobias syster och även jag är din syssling! Tårtan var hur fin som helst och smakade väldigt gott! Det roliga är att jag följt din blogg ett tag, hittade hit via inredningsfrun men det dröjde ett tag innan det gick upp för mig att vi faktiskt är släkt, min bror bekräftade det idag! Lycka till med allt bakande, kommer fortsätta följa dig här!

  SvaraRadera
 2. Hej!!
  Vad häftigt med en till syssling!! Och vad komiskt att du följt bloggen utan att vi vetat om varandra hihi :). Tycker det är jättekul att träffa fler släktingar, säg till nästa gång du är i stan så bjuder jag på en fika, vore kul att träffas!
  Tack snälla, jättekul att du följer bloggen!! Ha en riktigt härlig kväll :)

  PS; vad kul att du tyckte om tårtan!

  SvaraRadera
 3. Jättefin tårta, hur många personer är den till och hur mycket tar du per bit? Eller du kanske inte bakar till allmänheten?
  Kanonfin blogg, här ska följas :)

  SvaraRadera
 4. Tack J!!! Den är till 20 personer. Snart kommer jag kunna baka till allmänheten för nu öppnar jag snart eget :). Om några veckor är jag igång och då går det bra att beställa!! Varmt välkommen :)

  SvaraRadera
 5. Superfin tårta!! Du är oxå grym! :-)
  Hur beräknar du hur många tårtan ska räcka till? Blir nyfiken på diametern på bottnarna för den ser ut att räcka till hur många som helst :-)

  Hur går det med företagandet?? Nyfiken!! Har du fixat en godkänd lokal? jag var o kollade på en jättefin lokal igår men där behöver göras så himla mycket för att den ska passa mig så frågan är om det går... Men åh, jag vill oxå köra igång nu!

  SvaraRadera
 6. Tårtan är superfin... Kommer du bara ta emot beställningar när du öppnar eget eller kommer det bli mer som ett fik så man kan gå dit och köpa godsakerna utan att ha beställt??

  SvaraRadera
 7. Tack!! Vad glad jag blir :D

  Till att börja med kommer det enbart vara efter beställningar tyvärr. Men man vet aldrig, det kanske blir ett fik så småningom också!! ;)

  SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)