St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

söndag 14 augusti 2011

Så mycket godsaker, så lite tid!

I Paris kan man verkligen hitta det mesta vad gäller godsaker. Det finns nog ingenstans de gör så enormt goda desserter som här och man hittar något nytt man vill pröva i stort sett överallt. Pajer, bakelser, macarons, kakor, glasser och mycket mer som lockar både ögat och gomen. Vackra färger och uppläggningar, bakelser stora som tårtor. Man vill aldrig mer ha en prinsessbakelse efter att ha ätit läckerbitarna här det kan jag lova. Det är konstigt att vi i Sverige inte kommit längre vad gäller desserter, för vart man än åker i Sverige så är det nästan alltid samma sak som finns på konditorierna; prinsess/napolen/bukarestbakelser. Eller varför inte coccosbollar...
Nä, vi behöver verkligen förnya vårat sötsaksförråd!!!
Dagen bjöd på många fikapauser och mycket godsaker. Jag prövade citronmarängpaj......OH MY GOD vad god den var!!! Vi har en favoritrestaurang i Maraiskvarteren som heter Nectarine, den ligger inne på Place de Vouges, där har de fantastiska desserter som är gigantiskt stora. Blir man inte mätt av dem så blir man aldrig mätt! Jösses vilken sockerkick man fick :O. 
Idag har det förutom allt ätande blivit mycket shopping eftersom det regnade på förmiddagen. När det blev soligt och varmt satt vi på en av de tusentals uteserveringar och njöt av gott kaffe och alkoholfri drink. Man behöver verkligen inte gå långt för att hitta en uteservering om vi säger så. De ligger vägg i vägg i stort sett och det finns något för alla!

Macarons i mängder. Dock inte speciellt vackra sådana. Ojämna och tråkiga färger. Man har liksom börjat bli lite kräsen ;)

God start på dagen. Croque italienne, färskpressad juice och en stor Café au lait.

Bra fortsättning på dagen; fruktsallad och milkshake...

...Tarte Pomme o´canel...

...citronmarängpaj!!!

Alkoholfri drink till dottern...


...och stor cappucino till oss :)


Som efterrätt efter middagen; len choklad-någonting-som-jag-inte-kommer-ihåg-vad-det-heter!! Men gott var det!

Imorgon blir det nya godsaker förstås!


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)