St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

tisdag 23 augusti 2011

Hur många sätt kan man pynta en tårta på?

Fördelen med en fejktårta, eller en sk cakedummie är man man kan experimentera med den betydligt lättare än med en riktig. Och kommer man på en ny idé efter en månad så kan man ta fram sin dummie och testa idén utan att riskera en halvmöglig tårta. 
Tårtan jag gjorde i söndags har jag gjort precis så med, testat lite olika saker för att se resultatet och för att kanske utveckla tårtan till något annat. Just denna tårtan kommer eventuellt stå i stans snyggaste inredningsbutik Topiary, när den är fotad av duktiga Marika, alias Inredningsfrun (hon är grym med kameran och kan det där med att få fram snygga bilder!!). Där kommer den till användning och blir förhoppningsvis ett fint komplement till inredningen.
Här är lite olika varianter på tårtan, kommentera gärna vilken ni tycker är bästa kombinationen:

Halvdekadent/romantiskt rostårta med maskeradmask på toppen. Kanske på ett vackert dekorerat bord i en fransk salong....


Ska ge mig på att försöka göra en sådan mask i sugarpaste, alltså i naturlig storlek.

Stor rosenbukett? Min första tanke var faktiskt att göra tårtan med bladen på men jag ändrade mig då jag ville ha den mer stilren. Det är dock kul att pröva hur resultatet blir!


Men en enkel rosett antingen nertill...

...eller upptill.

Med en gigantisk blomma på toppen...kanske blir "tårta på tårta" (mohahahaha, bakhumor ;)).


En fjärilstårta kan också vara vacker. Nu är dessa fjärilarna inte gjorda i sugarpaste utan används till scrapbooking. Det går ju dock att kombinera riktigt med fejk, det går ju faktiskt att plocka bort innan man äter tårtan.
Som ni ser så går det verkligen att pynta en tårta på ett antal olika sätt. Man lär sig lite mer för varje gång och inspirationen flödar till när man får testa olika idéer!!


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

1 kommentar:

  1. Med fjärilarna tyckte jag den var läckrast... Eller masken... Hm... Masken! Eller... Kan man inte alternera då?
    Kram
    Mia

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)