St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

söndag 2 oktober 2011

En söndagsutflykt och märkliga fynd på Öland!

Idag blev det en riktigt härlig utflykt till Öland....igen! Vi passade på att njuta av det sista som skördefesten hade att bjuda på vilket åtminstone var lite grann. Det Öland desto mer hade att bjuda på under dagen var en sjukt lång kö tillbaks till fastlandet. Den ringlade sig från Borgholm hela vägen bort till Ölandsbron. Men det var ju lite tur för oss för vi beslöt oss att ta vägen på östra sidan hem vilket ledde till att vi upptäckte diverse trevliga saker. Medans man ändå är på den vackra ön kan man ju passa på att köra runt lite mer än man brukar.

Vacker skördefestprakt på torget i Borgholm.



Kantareller i korg 2 st för 100:-...

SNORBILLIGT!! Hihi, bästa skylten idag!

När man ser en sådan skylt på Öland börjar man bli lite smått konfunderad....


...en liten KINA-lada?????

Hur häftigt är inte det?! Mitt på Öland hittar man en liten lada med möbler och kläder från Kina! Det finns verkligen något nytt man hittar varje gång man är där!

Rolig kontrast med en liten kinalykta intill ladugårdsväggen.

Vackra skåp.

En sådan liten staty kanske vore något?



Något man definitivt hittar ÖVERALLT på Öland just nu är....Pumpor! Massor av pumpor. Överallt. Jajemen!

Vi hittade även denna mysiga lilla butik där det både finns ett café och ett karamellkokeri. Där kan man se på medans de gör karamellerna och även köpa med sig en påse med gammeldags supergoda karameller. Som på mormors tid! Det tycker jag är jättemysigt!

Klubbor och karameller i mängder.

Välj just DIN favorit!

Gammeldags härliga glasburkar. Det är definitivt supercharmigt och värt att ta sig en titt på!

Här kan man ta sig en titt på när de tillverkar karamellerna. Roligt och annorlunda :)

Öland har ju mycket att bjuda på under skördefesten. Det som är en av de ytterst trevliga fördelarna är att man kan hitta något av det godaste för säsongen för en billig penning. Vi lyckades få med oss både hallon och skogens guld- kantareller!!!
Två underbara korgar med massor av gottis, så gissa vad vi ska äta idag?! Mmmmmmmm!!!




Nu ska jag pynta hemmet med fina pumpor och en vacker höstkrans på dörren. Hösten är ju den perfekta årstiden vad gäller pynt från skog och mark. Bilder kommer så klart lite senare, jag måste ju passa på att få nytta av min nyinköpta kamera!


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

18 kommentarer:

  1. testar din kommentarruta fina bilder från öland

    SvaraRadera
  2. Åh så härliga bilder, vill vara där ju :) för övrigt tycker jag att det funkar finfint med att kommentera

    SvaraRadera
  3. Kate Jernström Bloméroktober 02, 2011

    Hej! Här är en vänlig själ! :-))

    SvaraRadera
  4. Du vet om att det inte gick att kommentera överhuvudtaget på Blogger häromdagen. Men nu går det fin,fint med den nya pop-up rutan :).

    KRAM

    SvaraRadera
  5. Nu testar jag med =) Fina bilder du hat tagit :D

    SvaraRadera
  6. Åh vad mysigt! Kina ladan blir jag lite nyfiken på... Har 5 terrakotta krigare nerpackade nånstans... Jag tyckte att det var lite otäckt när de flyttade sig själva ;)

    SvaraRadera
  7. Mycket bättre med kommentar rutan förresten! Kram
    Mia

    SvaraRadera
  8. Härlig dag du haft på Öland! Här finns mycket att se och upptäcka.

    Bra med nya kommentarsrutan!

    Mina läsare säger att de inte kan kommentera sedan ett par dar tillbaks på min blogg =( . Hur får man denna rutan på sin sida ?
    Kram och trevlig kväll! //kreativafrun!

    SvaraRadera
  9. Tack tjejer för att ni kollade om det gick! Verkar som att detta funkar mycket bättre :D

    Kreativa frun; Gå in på inställningar och sedan kommentarer. Klicka i att du vill ha ett fristående fönster (eller om det stod pop-up fönster, ja något sånt!). Detta verkar vara mycket bättre!

    SvaraRadera
  10. Tack snälla för hjälpen. Hade en annan inställning där men har klickat i nu för pop-up så hoppas det funkar nu så man får kommentarer =)

    SvaraRadera
  11. Så lite så :D! Bra att man kan hjälpa till med något hihi :)

    SvaraRadera
  12. Whoohoo, nu verkar det funka! =) Mysigt det såg ut från Öland!

    SvaraRadera
  13. Måste ju också testa.

    SvaraRadera
  14. Hej! Vilken härlig blogg du har, man kan inte annat än inspireras. Blev lite nyfiken på karamellbutiken på öland... var hittar man den?
    Undrar också om du kommer hålla fler Macron-kurser framöver? Jag skulle verkligen behöva en lektion... mina blir inte så lyckade!

    SvaraRadera
  15. Fröken Tårta; Hej!! Vad kul att se dig här :D, roligt med någon som bor så nära! Har sett dina fantastiska tårtor, du är grymt duktig!!!
    Och tack snälla för kommentaren, det blir jag verkligen glad för :D!
    Nu ska vi se här; karamellbutiken ligger på Östra sidan av Öland i Bredsättra, du kan även hitta den på http://cafe-karamellkokeri-bredsattra.se
    Jättemysigt ställe och väldigt fina karameller!
    Jag kommer troligtvis hålla någon mer macaronkurs men då blir det i privat regi istället :). Jag kommer lägga ut information här på bloggen så fort jag kör igång med fler kurser :). För tillfället hålls de på medborgarskolan men när jag hittar en alldeles egen lokal kommer jag köra igång där, blir enklare när man har all utrustning på plats.
    Hur blir dina macarons? Jag kanske kan ge dig något tips?

    SvaraRadera
  16. Tack för svaret och tack också för fina ord om mina tårtor =)
    Mina försök att göra macarons finns också upplagda på bloggen. Har plockat ut dom allra finaste och tog kort på dom... det var MÅNGA som gick i sophinken direkt! Skulle vara jättetacksam för minsta lilla tips =)

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)