St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

söndag 23 oktober 2011

Kalmarpostens tårta i sin helhet, ett eller några hjärnsläpp senare!

Igår hade jag totalt hjärnsläpp. TOTALT. Ingen inspiration...nada...zero...noll....ja, ni fattar. Jag hade verkligen inte en aning om vad jag skulle göra för någon slags tårta. Frustrerad och irriterad över min hjärnas uppenbara haveri, ungefär som Titanics undergång, fick jag total panik. Och inte nog med det, när jag skulle vispa fluffen som jag förberett så skar sig alltihop och det var bara till att slänga i slasken. Nya fyllningar fick göras i raketfart och jag påbörjade jobbet med att göra dekorationer.
MEN, trägen vinner heter det ju och jag är inte den som är känd för att ge upp så lätt. Efter ett antal panikattacker och vansinnesutbrott så blev det faktiskt en tårta; nämligen denna:
Jag blev nöjd med den trots alla smärre psykbryt längst vägen. Ibland presterar man helt enkelt så mycket bättre under press!

Tårtan är gjord på vaniljbotten med hallon- och chokladmousse. Chokladmoussen är toppad med små maränggodisar vilket var ett litet infall från min sida hihi. 
Tårtan är spacklad med smörkräm smaksatt med tutti-fruttismak och är sedan täckt med den nya sugarpasten jag fick testa igår "Satin Ice" (mer om den kommer senare), som har en ljuvlig smak av vanilj. 
Alla blommor är gjorda i sugarpaste liksom bandet med texten.


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

2 kommentarer:

  1. Den blev ju jättefin tycker jag! En tårta man blir glad av att titta på ( och säkerligen också av att äta)
    En liten fråga: gör du egen sockerpasta eller köper du den klar??

    SvaraRadera
  2. Tack Katarina :D!!
    Jag köper färdig, känns som att det räcker med att baka bottnar och göra mousser *s*! Har fått pröva en ny sockerpasta som heter Satin Ice, samma märke som Buddy i Cake Boss använder. Recension på den kommer lite senare :)

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)