St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

lördag 22 oktober 2011

Cupcakes med lapptäcke- inte så lätt som man tror!

Nje....det var inte så enkelt som jag hade trott det här med att göra ett lapptäcke. Efter att ha testat två olika metoder så har jag slagit fast att ingen av dem egentligen var särskilt bra. Första metoden var att stansa ut dem i olika färger och sedan fästa lapparna på ett underliggande täcke av sugarpaste. Jodå, det låter enkelt...MEN....när man ska forma till det i kanterna så det får ett levande uttryck så är det för tjockt och bitarna glipar trots underlaget. 
Andra metoden var att stansa ut bitarna för att sedan foga ihop dem i olika färger. Inte så lätt det heller för det blir ingen fästyta som man kan fästa dem vid varandra på. Det blir därmed inte alls så lätt att göra ett sammanhållet täcke, iallafall inte när man ska göra det till en cupcake. Och definitivt inte när man ska göra det i olika färger på lapparna. Visst, jag hade kunnat göra ett täcke i varje färg...men det ville jag inte. Istället ville jag att varje lapp skulle vara i olika färger. Men, efter mycket pill så fick jag ihop det något så när. Så här blev det:Lapptäcken.....typ.


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

3 kommentarer:

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)