St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

torsdag 31 mars 2011

Härlig tårtbotten!

Prövade ett nytt recept idag på tårtbotten. Den blev verkligen hög och fin och doftar ljuvligt! Den är dessutom väldigt fast och fin så det kommer nog bli perfekt till tårtbakandet imorgon! Nu ska den in i frysen för att imorgon delas i fyra lager. Fyllningarna i denna tårtan blir mango- och passionsfruktsmousse samt choklad- och hallonmousse. Låter smaskigt eller hur?!



Ställde kakaoförpackningen bredvid så ni kan se hur hög den är :)

Här är receptet:

Tårtbotten
5 st ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda äggen och sockret tills det blir fluffigt och fint. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör runt med en gaffel så det blir ordentligt blandat. Häll sedan ner blandningen i ägg- och sockersmeten. Rör försiktigt med en slickepott eller visp.
Smöra och bröa en 24 cm form. Fäst bakplåtspapper runt insidan av kanterna på plåten, detta för att smeten ej ska rinna ut över kanten när den jäser i ugnen. Häll i smeten och låt tårtbotten gräddas i ca 40 minuter. Gör ett stickprov när det börjar närma sig 40 minuter så du ser om den behövs tas ut ur ugnen eller kanske stå en stund till.  Om du vill att ytan på tårtbotten inte ska bli för mörk så täck den med ett bakplåtspapper.

Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

2 kommentarer:

  1. Den ser kalasfin ut! Måste jag testa att göra nån dag!

    SvaraRadera
  2. Tack för kanonbra recept! Första tårtbotten jag bakar och den blev kanon! :)

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)