Honungsmuffin
ca 16 st
200 g smör (rumstempererat)
2 1/2 dl farinsocker
3 ägg
3/4 dl varm honung
4 1/2 dl vetemjöl (siktat)
2 1/2 tsk bakpulver
Gör så här:
Värm ungen till 175 grader. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt (för bättre stabilitet).
Rör smör och socker vitt och pösigt. Vispa sedan ner äggen, ett i taget.
Vänd ner honung, mjöl och bakpulver och blanda ordentligt. Fördela smeten i formarna och grädda sedan muffinsen i 18-20 minuter. Håll koll på ugnen dock då alla ugnar fungerar olika och kan variera i hur lång tid det tar att baka. Prova med en sticka för att se om de är färdiga i mitten.
Låt dem sedan kallna på ett galler. Frys in eller ät direkt :)
Marshmallowstopping
3 äggvitor
3 3/4 dl socker
2 tsk vit sirap
1 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
gul hushållsfärg el pastafärg
Blanda äggvitor, socker, sirap samt 1 dl vatten i en värmetålig skål. Placera skålen över vattenbad så att skålen inte vidrör vattnet. Vispa intensivt tills blandningen är lätt och fluffig. Lyft sedan bort den från värmen. Tillsätt vanilj och vispa till en hård smet. Tillsätt hushållsfärg tills du fått önskad färg och vispa tills allt är blandat.
Spritsa ut på muffinsen.
Dekoreringstips:
Dekorera muffinsen med lite härlig topping så de ser ut som en bikupa. Lägg på ett litet bi och en blomma som pricken över i:et :)
Hur man modellerar ett bi kan du se i ett av mina tidigare inlägg.
Tada, färdigt!
Gud vilka söta bin du satt på dina cuppisar =D
SvaraRaderaJag har skickat paketet till dig idag, hoppas den kommer fram imorgon =D
Kram