St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

onsdag 25 maj 2011

Annorlunda inredningdetalj!

Det här inlägget blir inte riktigt som mina vanliga inlägg och det handlar definitivt inte om bakning. Anledningen till att jag lägger ut det är egentligen för att visa en sak för Anna som har bloggen Sinners and Saviours. När vi var i Paris i somras så hittade vi denna underbara skapelse i en väldigt speciell butik. Både Robban och jag föll pladask och kunde inte åka hem utan denna. Att beskriva vad det är är inte så lätt ska jag säga och det var definitivt inte lätt att försöka förklara för tulltjänstemännen som stoppade oss inte bara en gång, utan två! Men här kommer ett försök till förklaring: Det är en staty i form av en karusell. På karusellen åker vargar, hjortar, ugglor och andra djur. Den är sagoinspirerad med en blandning av Alice i Underlandet/ Det susar i säven/Sleepy Hollow och lite annat. Karusellen går till och med att snurra med en liten spak som sitter på sidan. Historien bakom den är väldigt intressant (tycker i alla fall jag) då tjejen som tillverkar den är väldigt speciell. Hon handtillverkar allt på sina skapelser och allt är gjort i Papier Mache (stavas det så???). Hon arbetade tidigare tillsammans med sin far som tillverkade det som gör att karusellen snurrar. Det exemplar vi köpte var det sista de tillverkade tillsammans då hennes far dog kort efteråt. Hennes skapelser har blivit väldigt populära men säljs enbart i Paris och i Holland. Det fanns flera olika varianter att välja mellan och det var inte alls lätt att bestämma sig. Vår dotter tyckte dock att statyn är väldigt läskig och hon var inte direkt överlycklig över att vi fick med den hem. Men grym som jag är så står den nu här hemma och väntar på att få en bättre plats där man verkligen kan se den i all sin skönhet. En del av er kommer säkert tycka att vi är lite småmärkliga som fastnar för sånt här men jag vet att Anna är en av dem som kommer förstå varför!!
Så med andra ord; detta inlägg är till dig Anna :)I sommar ska vi tillbaka till vårt älskade Paris. Inte helt omöjligt att det blir en till staty då!Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

2 kommentarer:

 1. Och du har alldeles rätt i det!! =) Den är ju helt makalöst underbar!!! Vill Ha!!! Kanske kan ni köpa med nåt liknande till mig från Paris om jag skickar med pengar??? Pretty please! ;)

  SvaraRadera
 2. Julia Sandellmaj 25, 2011

  Den var riktigt häftig, liite läskig kanske men det var även de uppstoppade korparna i min lågstadieskola å jag ville ha hem dem ändå! Läskigt är bra!
  Vad står det på den?? Ser bara en del av texten, blir alltid så nyfiken på text :)
  Kram

  SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)