St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

tisdag 8 november 2011

Steg-för-steg; hur man gör en vacker julgran till cupcakesen!

Jag vet ju att ni brukar tycka om steg-för-steg-manualer så här kommer ytterligare en-bara för er!!
Ni kanske såg den söta lilla granen jag gjorde igår? Om inte så kan ni kolla här:

 För er som sett den så vet ni att det var en kopia på en cupcake som jag hittade en bild på när jag sökte runt efter inspiration. Den var inte speciellt svår att klura ut hur man gör och den var inte alls svår att göra! Denna kommer mina kursdeltagare få testa att göra imorgon :).
Det finns många sätt att göra granar men jag tyckte detta sättet var både enkelt och smidigt. Det ger dessutom en väldigt bra resultat vilket inte skadar!
Är ni med? Då kör vi:

Det här behöver ni:
Snöflingestansar, tre olika storlekar. 

Kavel, kristyr (det funkar alldeles utmärkt med köpesorten!), en pincett, pärlströssel, sugarpaste.

Kavla ut sugarpaste så den är ca 2 mm tjock.

Tryck med hjälp av stansarna ut snöflingorna. Gör 4-5 st av varje.

Vansinnigt söta små flingor, eller hur?!

Lägg dem på tex ett bakplåtspapper för att torka ett tag. Välj själv om de ska vara helt torkade eller om de ska vara halvtorra. Det beror på om du vill ha helt stela grenar eller om du vill att de ska sloka neråt lite. Jag har valt att ha mina halvtorra.

Börja med den största snöflingan. Ta en liten klick kristyr i mitten på den ena. Lägg sedan på den andra och tryck till lite.

Fortsätt att lägga på några till tills du har ca 4-5 av de större på varandra. Se till att grenarna ligger lite olika så att de inte ligger i linje med varandra. Vi vill ju ha effekten av ett grenverk ;)

Börja stapla mittenstorleken på snöflingorna. Använd så många som du själv tycker utgör en fin höjd på granen. Lägg sedan på några lager av de minsta flingorna.
Ta den minsta storleken på flinga och nyp bort en av grenarna. Denna ska sitta på toppen av granen och utgöra toppgrenen.

Ställ toppgrenen på de andra som på bilden. Fäst den med lite glasyr.


Ta med en pincett en pärla i taget och doppa den i lite kristyr. Fäst pärlan på en gren så att det ser ut som att det sitter dekorationer i granen.

Då ser det ut som ovan.

Pynta den med pärlor tills du känner att den ser riktigt julig ut.

TADA!!!! Nu har du tillverkat en julgran!
Vill du göra en mindre variant (passar till en minicupcake), så använder du helt enkelt enbart den mellersta och minsta storleken på flingor.
Om du vill ställa den på en liten bottenplatta så trycker du helt enkelt ut en cirkel av sugarpasten och ställer hela granen på. Låt allt torka innan du fäster den på en cupcake, annars är risken att hela faderuttan faller omkull eller böjer sig!

Inte så svårt va?!


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

6 kommentarer:

 1. Hej! Vilken genial idé! Kanon kul med tips och idéer.

  SvaraRadera
 2. Tack för ett jättebra tips! :)

  SvaraRadera
 3. Hej, jag undrar vart du har hittat strösslet någonstans? Hittar bara silverkulor i affärerna..

  SvaraRadera
 4. Snyggt gumman!
  Den blev riktigt läcker!!

  SvaraRadera
 5. Tack för alla söta kommentarer!! Vad glad jag blir :D

  Elin; ursäkta mitt sena svar- strösslet kan du hitta i bakbutikerna på nätet :). Det finns tyvärr inte mycket i de vanliga butikerna som Maxi och Coop. Jag har länkar till nätsidorna längst nere på bloggen :)

  SvaraRadera
 6. Hej hej!
  Hur får du din sugarpaste så grön? Eller var den grön från början? Försöker färga min, men tycke den bara blir mossgrön eller mer mörkgrön...

  Mvh Therese

  SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)