St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

lördag 5 november 2011

Nu är den klar- Louis Vuitton väsktårtan!

Då var den färdig min lilla väsktårta!!
























Tårtan är gjort på vaniljbottnar.
Bottentårtan är fylld med hallonmousse och vit chokladganache.
Själva väskan är fylld med mörk ganache och jordgubb/rabarbermousse.
Tårtorna är spacklade med vit chokladsmörkräm och täckt med sugarpaste.
Alla detaljer är gjorda av sugarpaste. Ringarna och plaketten är målad med ätbar guldfärg.
Guldpärlorna är sockerpärlor.

Så, vad tycks?


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

7 kommentarer:

  1. Hej! Wow vilken tårta,super cool, som alla din tårtor brukar vara :)
    Vill även passa på att tacka för beskrivning på hur man bakar macarons, prövade för första gången idag, dom vart inte helt perfekta men jag är jätte nöjd med resultatet då jag har läst att dom ska vara jätte svåra att göra. Ska göra en tårta till min son till nästa helg, han fyller 2år temat ska vara blixten mcqueen så klart, och då tänkte jag fylla den med vitchoklad mousse och päron mousse. Har aldrig prövat med mousser förr bara haft sylt och vaniljkräm, men jag ser ju att du använder mousser så jag tänkte pröva och se hur det blir och spackla med smörkräm istället för grädde som jag också alltid brukar ha men vill nu pröva nå nytt. Du är en stor inspirations källa Stort TACK
    Kram Marie

    SvaraRadera
  2. Otroligt vacker och ett konstverk som sagt =) Och den låter ju supergod med !Mmmm... magiskt! Kram!

    SvaraRadera
  3. Sicken grym/cool tårta! WOW! :) Du måste lagt ner mycket tid på den (tycker man gör det med vanliga tårtor också, men denna är ju extraordinär!) :D

    SvaraRadera
  4. Marie; Åh tack söta du för din fina kommentar, det gör mig så glad att höra det!!!
    Vad kul att det gick bra med macaronsen, visst är de smaskiga?!
    Jag tycker definitivt du ska pröva att fylla med mousser, de ger verkligen mycket smak till tårtan! Om du använder sugarpaste till tårtan så är det mycket bättre att spackla med smörkräm då grädde gör att både sp och marsipan svettas ovanpå grädden. Detta då grädden smälter sockret i både spn och marsipanen. Sen kan de i och för sig "svettas" ändå beroende på hur fuktigt det är ute (om man ska frakta den vill säga). Du kan dessutom smaksätta smörkrämen på olika sätt vilket är roligt :D.
    Lycka till med tårtan och fråga gärna om du undrar något :). Kram och ha en härlig kväll!

    Kreativafrun; Tack, du är alltid så gullig!!! Jag blir så glad! En stor kram till dig :D

    Amy´s piece of cake; Tack snälla du för din gulliga kommentar, det blir jag jätteglad av! Jo, den tog lite tid men det var så himla kul att göra den, är redan sugen på att göra en till!!

    SvaraRadera
  5. Säger bara WOW vilken tårta, synd att äta den ju ;)
    Alla detaljer och dekorationer, det ser helt fantastiskt ut. Det är alltid så roligt att titta in här och se dina bilder och bakverk! Håller med om att du är en stor inspirationskälla.....
    Mvh Renée

    SvaraRadera
  6. Jösses, jag är riktigt imponerad... så läcker. Du är verkligen proffsig i allt du gör. Kram på dig.

    SvaraRadera
  7. ChowG; Tack snälla för din fina kommentar, jag blir jätteglad att höra det!!! En kram till dig för det!
    Kan tillägga att de inte ville äta själva väskan *s*, ingen ville sätta kniven i den så de lyfte helt enkelt av den för att spara den. Fråga mig inte vad de har tänkt att göra med den hahaha! Den lär ju inte vara så god efter några dagar!

    Mia; Tack, vad gullig du är!! Det värmer att höra sådana fina kommentarer! En stor varm kram till dig :D

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)