St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

söndag 18 september 2011

Recept på Very very choclatecake!!

Idag blev det en kladdkaka de lux skulle man kunna säga. Två sammansatta med massor av choklad emellan!! YUM säger jag bara :).
Här kommer receptet på denna läckra kaka:

Kladdkaka 
(jag använde två stycken)
2 ägg
2.5 dl socker
100 g smör
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Rör om med en gaffel så att de torra ingredienserna är välblandade. 
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
Blanda ner de torra ingredienserna i ägg/socker blandningen och tillsätt till sist smöret.
Blanda tills det blir en fin slät smet.
Häll smeten i en smörad och bröad form. 
Grädda i ugnen på 200 grader i 15-20 min beroende på hur kladdig du vill ha den.

Chokladglasyr de Lux!
300 g choklad av fin kvalité, tex Lindt 70%
2 dl grädde
1 dl florsocker
100 g rumstempererat smör

Gör så här:
Bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden tillsammans med florsockret under upprörning. Slå över blandningen över chokladen och rör om tills det blir en fin och jämn smet. Lägg sedan i smöret och rör alltihop tills det blir en jämn och bland glasyr. Låt stelna i kylskåpet en timme om du vill att glasyren ska vara stel nog att bre över kakan. Jag lät min svalna och hällde den sedan över kakan i två lager.

Häll glasyren mellan de två kladdkakorna så det blir som en fyllning. Lägg sedan ihop dem och häll över resten av glasyren över kakan. Jag dekorerade den med Macarons med melon resp apelsinfyllning! Använd det du själv tycker är gott, här får man gärna experimentera :). Det är ju faktiskt det som är det bästa med alltihop!

Macarons (utan sockerlag)
Du behöver:

170 g florsocker (knappt 3 dl)
110 g fint mandelmjöl
3 äggvitor (90 g om du vill vara exakt)
2 msk strösocker
ev ett par droppar hushållsfärg

Förslag på fyllning:

Gula macarons: lemon curd (finns färdig)
Rosa macarons: hallonsylt
Naturella macarons: Nutella (färdig på burk) 

Blanda florsocker och mandelmjöl. Sikta ner det i en stor bunke.

Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt socker och vispa till ett fast skum. Det är viktigt att du har en torr och ren bunke.

Vänd ner mjölblandningen i äggvitorna och droppa ner ett par droppar ner hushållsfärg, om du vill. Rör till en jämn smet. Ett tips är att efter du rört så ska smeten "gå tillbaka" och bli jämn på ytan, då är smeten perfekt. Annars rör du lite till tills du får nämnd konsistens.

Fyll en spritspåse och spritsa ut rundlar, ungefär lika stora som en femkrona, på bakplåtspapper. Tänk på att de flyter ut, så lämna lite mellanrum. Du behöver två plåtar.

Låt vila i minst en halvtimme, så jämnar kakorna till sig och blir finare när de gräddas.

Värm under tiden ugnen till 125°. Grädda en plåt i taget längst ner i ugnen i cirka 20 minuter (använd inte varmluftsugn, då finns risken att dina kakor flyger runt! Nej då, de stannar på plåten men de blir tydligen inte speciellt fina säger de som försökt.).
 Kakorna ska pösa upp och få en liten ”krage” mot botten. De är klara när överdelen fortfarande är ganska blek, medan underdelen ska släppa från pappret. Prova! Hela kakan behöver inte släppa men du ser om kanten släpper, då är det dags att ta ut dem.



Ta ut plåten och låt svalna en halvtimme på plåten. Grädda nästa plåt på samma sätt.


Apelsinsmörkräm

150 g rumstempererat smör
150 g florsocker
1/2 msk mjölk
apelsinessens, några droppar utefter smak och tycke
ELLER apelsinsaft
OBS: om du använder apelsinsaft så behöver du ta lite mer så att det får smak, då får du också öka upp mängden florsocker så att fyllningen inte blir för lös!

Blanda smöret, florsockret och mjölken. Vispa tills det bli en kräm. Häll i några droppar essens eller apelsinsaft. Rör tills det är blandat. Fyll en sprits med fyllningen och spritsa på macaronsen. 




Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

1 kommentar:

  1. Julia Sandellseptember 18, 2011

    Åhhhhh....jag som just funderade på vilken slags tårta jag ska överraska en vän som just fyllt år med. Problem solved!! :-) Fast ger mig inte på macaronbakning för ganityr, blir nog hallon eller ngt sådant enkelt ist. Men tack tack för att du löste mitt problem!
    Stora Kramar

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)