St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

tisdag 6 september 2011

Tokiga, galna och häftiga- Topsy Turvy tårtor!

Det finns en uppsjö av häftiga och annorlunda tårtor som man hittar när man sitter och surfar runt på olika bloggar och sajter. Bland de första tårtorna jag såg var en sk Topsy Turvy cake, en tårta som lutar åt olika håll. Man kan säga att det är en illusion för ögat. De är verkligen roliga att se på och mitt mål är att en dag kunna göra en sådan. Mål måste man ju faktiskt ha så man har något att sträva efter!!!
Det tog ett tag innan jag förstod hur tusan man får ihop dessa tårtor utan att rasa, för det känns som ett smärre under att de står upp överhuvudtaget. Men så hittade jag en bra manual för hur man gör. Det är inget litet jobb kan jag säga!! Många olika lager och mycket byggande. man skulle nog kunna kalla det för "tårtarkitektur"! 
Samtliga bilder är hämtade från Googles bildsök "Topsy Turvy cakes". Om ni vill se på fler galet läckra tårtor tycker jag ni ska gå in på PinkCakeBox, ett amerikanskt företag som gör helt makalösa tårtor!!!

Är ni nyfikna på hur man gör en Topsy Turvy cake? Då ska nu titta HÄR!!


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

3 kommentarer:

 1. Guud så fina tårtor. Tänk om man kunde göra såna :)
  Tack för en insprationblogg. Jag gillar den hårt :)
  Mvh Pia (gofika.blogspot.com)

  SvaraRadera
 2. Häftiga skapelser!!! Helt otroligt att man kan sätta fysikens lagar ur spel /Hälsningar Maria

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga tårtor :) Tänk att gjort en sedan med 2 våningar som doptårta, inte illa :)
  Mitt försök med hallon och marängtårta går super bra :) herreguud. Aldrig jrot egna maränger eller glass men det går riktigt bra. Nu ska den frysas och dekoreras :)

  SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)