St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

måndag 19 september 2011

When I grow up!

"When I grow up i wanna be famous, wanna be a star, i wanna be in movies.
When I grow up i wanna see the world, drive nice cars, I wanna have groupies.
When I grow up, be on tv, people know me, be on magazines..."

Så lyder texten till en låt gjord av Pussycat Dolls. 
Men jag vill inte riktigt ha det så "när jag blir stor". MEN, jag vill leva min dröm. Jag vill förverkliga mig själv genom att göra det jag brinner för. Jag vill ha en liten butik där jag kan sälja mina godsaker och förhoppningsvis kunna glädja människor omkring mig med vackra tårtor, cupcakes och macarons. 
Jag har tänkt mycket på hur jag vill att den där lilla butiken ska se ut och det varierar dag för dag *s*. Jag har så svårt att välja stil och det finns så mycket jag tycker är vackert. Det finns dock en sak jag gärna vill; och det är att den ska påminna om en mysigt franskt café!
Det ska också vara ett sådant ställe där man gärna vill sätta sig ner en stund och bara njuta av att "vara", kanske ta sig en kopp kaffe, prata bort en stund.
Här följer lite inspirationsbilder där de alla har gemensamt att de förmedlar en känsla. När jag gör något ska det inte bara vara för att vara (hänger ni med eller låter det flummigt???), det ska vara ordentligt. Det ska vara med passion. Det ska vara sprudlande glädje och en känsla av MYS! Så vill jag ha min framtida butik!

Man kan säga att detta blir som en slags "Mood Board", ni vet en sån tavla där man sätter upp färger, material, bilder och allt annat som ska utgöra ett rum eller en yta.

Om ni fick välja hur ert drömcafé såg ut, hur skulle det då vara?


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

6 kommentarer:

 1. Oooooh, mitt drömcafé skulle nog vara som en cirkus... haha. Bara massa begagnade möber, massa färger och massa olika material. Stolar i trä, stolar i metall, stolar i plast. ALLT! Men samtidigt ska det liksom passa ihop. Inte alltid så lätt. Men jag tycker att den helt rena franska chabby chick stilen börjar bli lite tråkig. ALLT är vitt! Men så är ju jag en väldigt "färgglad" person :)

  SvaraRadera
 2. Underbart! Älskar bilderna! Jag har ju lite av samma dröm som du och är konditor och kock i grunden men bakar nu cupcakes och pysslar mm hemma :) skulle gärna ha en butik där allt man själv älskar och brinner för finns. Kanske både cupcakes och cafédel , konst, inredning mm. Behöver du en partner i framtiden vet du vart jag finns ;)) jobbar gärna i sån underbar miljö !// kreativafrun

  SvaraRadera
 3. Lilla gumman; Cirkus låter ju superhärligt! Hade gärna besökt det cafeét! Det är en klar brist på mysiga och annorlunda fik, i alla fall här i Kalmar. Här ser i stort sett allt likadant ut :/.
  Jag kommer inte ha den franska chabby chic stilen dock. Jag vill att det ska vara inspirerat av fransk romantik/cafeér. Antingen mycket pasteller eller tunga härliga gardiner, shackrutigt golv, kandelabrar osv. Eller som sagt pastelligt så det förslår *s*.

  Kreativa Frun; Ja visst är det vackra bilder! Jag lovar skrika till om jag ska anställa :D. Håll tummarna för att det går bra så kanske jag måste göra det fortare än vad man tror ;)

  SvaraRadera
 4. Jag håller tummar & tår ! Gillar iden med kandilabrar och chackrutigt golv mm !! :)) bara hör av dig om det blir läge för jobb ja :) vore " a dream come true för mig med" ;) är säker på att du kommer lyckas kanon framöver ! Kram och trevlig kväll !!

  SvaraRadera
 5. Jag älskar också den stilen, hade så gärna haft den hemma! Lite halvdekadent och murrigt med tunga gardiner i sammet. Ååååååå vad läckert! Blir svårt att välja vad man ska satsa på :/, finns ju så mycket snyggt! Kram och sov gott :)

  SvaraRadera
 6. Julia Sandellseptember 26, 2011

  Mmm, låter som en underbar vision å jag tror allt jag förstår din känsla. Och håller med, ska man göra något så ska man göra det rejält och ordentligt!! Skulle inte kunnat tänka mig ngt annat än mysigt franskt café som tankebild!
  Mitt café skulle definitivt ligga på en riktigt busy gata å när man kom inom dörren skulle det kännas som om man kunde ta en suck av lättnad. Att det på direkten blev mysigt, avskilt från all stress å avslappnat. Köra på bakverk som känns "comfort". Chokladigt, kladdigt å uppfyllande...Gärna lite mörka mjuka färger i bruna toner med riktigt starka accentfärger, turquoise t.ex. Skulle riktigt gärna kunna samarbeta med konstnärer å ha utställningar runt om i utrymmet. En härlig mötesplats helt enkelt.
  Kramar

  SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)