St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

torsdag 22 september 2011

Lite humor så här en torsdagkväll!

Som en del av er vet så bor ju jag i Kalmar, staden med en av de roligaste dialekterna! För er som aldrig varit här så kan jag upplysa om att här kan man inte säga "R". Med andra ord blir det många ord som blir lite si så där halvdanna. För ett år sedan fick jag och maken chansen att vara med på en väns födelsedagsfest när hon fyllde 50år. Hon är från Stockholm och pratar så långt ifrån Kalmaritiska som det bara går. Därför beslöt vi oss för att göra en liten sketch och låta födelsedagsbarnet gå på "kus i kalmaiiiitiska o de då va" (kursen hölls givetvis av mig, jag älskar ju att spexa!). För här i Kalmar lägger man alltid till "o de då va" efter nästan varje mening förstår ni. Födelsedagsbarnet älskade sketchen och det gjorde resten av gästerna också vilket var oerhört roligt! Det blev ett hett samtalsämne resten av kvällen och något som folk pratat om långt efteråt!
Så för att ni, kära läsare, ska bli mer bekanta med Kalmá o hu man pata hä så ska ni nu få en snabbkus i kalmaiiitiska! Ja mena, om ni ska kåmma hit och hälsa pau mig nån gång o de då va, så måste ni ju kunna pata samma spååååk som vi gö hä....o de då va ;)


Det finns många ord man kan driva med vad gäller den härliga dialekten här. Ett av dem är Intersport som på kalmaritiska blir "Intespoooot"...med andra ord.... INTE SPORT?????
Ja man kan inte säga att det är någon vacker dialekt, men rolig-ja det är den banne mig!!!


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)