St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

fredag 6 december 2013

Hur man gör Sockerfigurer och färgat socker!Ja kära vänner, en del av er har redan sett inlägget om hur man gör sockerflarn så receptet här nedan känner ni igen. Nu har jag dock varit igång och experimenterat för jag ville se om det gick att färga sockret och om det även kanske går att göra sockerfigurer. Och självklart vill jag dela med mig av mitt resultat.
Och JA, det går att färga det!! Droppa bara i några droppar av valfri karamellfärg och du får en vacker färg på dina sockerflarn.
Vill du göra figurer så kan du helt enkelt använda en mönstrad silikonform! Se då till att den tål höga temperaturer då sockret är vääääääldigt varmt! Låt sockerfigurerna stelna innan du tar ut dem ur formen. 
Sockerfigurerna kan du sedan ha till att dekorera tårtor, cupcakes eller desserter med. En rolig detalj som säkerligen kommer att bli väldigt uppskattad!

Så här kan man använda sockerflarnen:

Nedan ser du silikonformen jag använt till sockerfigurerna:Sockerflarn

2,5 msk vatten
2,5 msk glykos
0,5 dl strösocker
För färgat socker; droppa i några droppar karamellfärg

Koka upp vatten, glykos och socker i en tjockbottnad gryta (vill du göra färgat socker så har du i karamellfärgen samtidigt). Koka till en seg lag, ca 3 min. Prova gärna med en sockertermometer, temperaturen bör vara 155–170°.
 Och här är det viktigt att HÅLLA KOLL! För det går fort upp i temperatur och det bränns lätt. Vi snackar sekunden (min första omgång blev gul- mao bränd, man lär sig av sina misstag!!!). 
Jag hällde ut all sockerlag på ett bakplåtspapper och drog därefter skeden, tyckte att det var enklast.
Gör mönster av sockerlagen med en sked på ett bakplåtspapper. Detta gör du genom att dra skeden och således dra ut sockerlagen på pappret. 
OBS: Här måste du var snabb för det blir snabbt svårt att dra skeden då det stelnar fort!!
Vill du göra sockerfigurer så häller du i en mindre del av sockerlagen i silikonformen.


När sockret stelnat och svalnat så kan du bryta det försiktigt i bitar. Det räcker med att knacka lite lätt så blir det vackra skärvor. Var lite försiktig dock, det kan bli små flisor som är sylvassa. Inte skönt att få en sådan i fingret!Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

2 kommentarer:

  1. Tack, tack !! Det här måste jag pröva !!!

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Har provat ditt recept och det gick jättelätt och var superkul. Kommer garanterat använda mig av det fler gånger.
    H/ Malin

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)