St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

torsdag 1 september 2011

Inte bara utsidan som räknas och en tagen utmaning!

Ja det låter som en klyscha jag vet, men i detta fallet stämmer det mer än väl! Jag fick en bild skickad till mig från en av vännerna på facebook och jag bara måste visa den här för den är så galet häftig! Ta en titt på denna läckerbit:

Alexander, som skickade bilden, tyckte att det vore en bra utmaning för mig. Och jag är ju inte den som nekar till en utmaning!!! Så självklart ska även jag ge mig på ett försök på denna extremt coola tårta. För vem vill inte ha en sån häftig överraskning när de skär upp tårtan?!

Om ni är intresserade av att testa detta så tycker jag att ni ska ta en titt HÄR där det finns en bra manual hur man gör!! Visst blir det ett makalöst läckert recept?!





Samtliga bilder förutom den översta är tagna från Googles bildsök "Rainbow cake".
Visst är de enormt läckra!!

Det blir nog ett försök på en sådan tårta redan till helgen!!! Fortsättning följer.....



Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

10 kommentarer:

  1. Häftigt,det ska bli kul att se ditt försök.Går säkert jättebra.Ska se hur det går först sen kanske jag provar själv nån gång,en sån måste vara kul att bjuda på.

    SvaraRadera
  2. Superbra, jag har en beställning på en tårta med regnbågstema om några veckor så det är bra att du testar och visar hur man gör! :-)

    SvaraRadera
  3. Nä, vad häftigt! Den översta känns lite 70-talscool! Stort lycka till! kram

    SvaraRadera
  4. Den blir verkligen urläcker! Vi testbakade en sådan här hemma för ungefär två veckor sedan och den blev alldeles fantastiskt häftig! Riktigt god också om man tar citronglasyren.. Mums! (Ska ha den till vår dotters dop är tanken). Om du använder wiltons pastafärger så är den röda oerhört svår att få så röd som på bilderna, så vi hade i en släng rosa och det blev knallrött :) Men det vet du säkert redan eftersom du bakar så mycket =) Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Hihi, ja det ska bli spännande att se om jag får till det eller ej! Man måste ju testa så man vet :).
    OM jag lyckas (och jag säger OM!!!!) så lovar jag lägga ut en liten manual. Jag kommer självklart ta bilder under tiden och skulle det inte funka så får ni se det med *s*, jag brukar ju visa en del misstag också hihi!

    Frida; jag har Wiltons pastafärger. Tack för tipset, det ska jag definitivt använda mig av!! Rött är inte det lättaste har jag märkt. Det går åt maaaaaaaassor av färg och likadant med den svarta. Om du har fler tips om Wiltons så säg gärna till, sånt uppskattas alltid!! Jag har märkt att de inte går att använda till macarons. Det blir inte alls som det ska. Macaronsen blir inte fasta innuti och det tar en evinnerlig tid innan de blir klara, väldigt skumt!

    SvaraRadera
  6. Nej, de är inte alls särskilt bra när det kommer till lite hårdare kakor. Har dock inte prövat dem i macarons då jag inte ens lyckas med sådana utan färg... Men skam den som ger sig! ;) Tur att de är väldigt bra på mjuka kakor och till dekorationer :) Av alla de sex färger vi använde i regnbågstårtan fick man ha i mest av den röda, medan man nästan inte behövde något alls av vare sig den rosa eller den gröna. Riktigt skumt! Ser fram emot att se din tårta - för klart du kommer att lyckas! Klarade jag ut det (som är kaos personifierad) så kommer du klara det galant! :)

    SvaraRadera
  7. Jag fattar inte riktigt vad det är som gör att det inte funkar. Det är verkligen märkligt!
    Ge dig inte med macaronsen, du kommer få till det. Man måste bara lista ut knepen. Jag har en speciell kategori för macarons här på bloggen, där hittar du massor med tips för att lyckas med dem. Macarons är en sån där sak man måste ha tålamod till men de är så väl värda allt jobb. Hu så farligt goda de är!!! Så ge inte upp :D

    Jag har också märkt att man inte behöver mycket alls av de blå och gröna. Det blir färgat direkt konstigt nog. Snacka om ojämna färger!!

    Jag hoppas jag klarar det *s*, om jag misslyckas så kan det ju bli intressanta bilder å andra sidan ;)

    SvaraRadera
  8. Jag följer dina tips slaviskt varje gång, och varje gång blir det lite bättre. Så jag håller tummarna för att morgondagen ska innebära "plötsligt händer det", det vill säga, plötsligt reser de sig... Ser fram emot att kunna smaka en icke misslyckad macaron, men även som spoilerade är de fasligt goda...

    Ja, det är riktigt konstigt med de färgerna. Trodde först att jag fått en grön som det var fel på, men den nya jag beställde var likadan. Förstörde en mängd sugarpaste när jag experimenterade med den... Så man får ju vara sjukt försiktig när man håller på. Länge leve tandpetare!

    På det viset är det sannerligen en tacksam tårta ;)

    SvaraRadera
  9. Du kommer lyckas, bara håll ut!!Jag misslyckades med mina tre gånger (varav den ena gången klantade jag till det med att lägga smörpapper istället för bakplåtspapper *suck*, allt satt fast!!!). De är faktiskt väldigt goda även om de är misslyckade...man kan ju faktiskt roa sig med att äta dem även om de inte reser sig ;). Jag smäckte i mig både en och två omgångar med misslyckade macarons hihi!

    Ja man måste vara superförsiktig med färgerna, de är så starka att man bara får ta liiiiiiite i taget och se vad det blir. Ett tips är att om du får för stark färg så tar du lite mer vit sugarpaste och blanda i så blir det en ljusare nyans. På det sättet kan du ändå använda den :).

    SvaraRadera
  10. Julia Sandellseptember 16, 2011

    Wow...känns lite lätt psykodeliskt!! Det mest avancerade jag sett vad det gäller sånt här är shackrutig vilket jag iofs gillar men det här!!! Helt ofattbart! Härlig utmaning.
    Kramar

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)