Det bidde lite bakat idag med! Sötsuget infann sig och det gjorde även baklusten. Jag var ju dessutom tvungen att pröva Dulce de Lechen jag gjorde igår eftersom jag inte prövat att ha det i bakverk innan (eller i något annat heller för den delen!). Så idag fick det bli Chocolate-marschmallow cupcakes med mjölkchokladganache och härlig kolasås (DDL). För er som inte vet vad Dulce de Leche är så är det inte något komplicerat alls. Det är helt enkelt sötat kondenserad mjölk som man kokar i försluten burk i allt mellan en till tre timmar, beroende på hur seg man vill ha den. Jag kokade min i tre timmar så den blev riktigt seg och god. Den passar utmärkt även som macaronsfyllning vilket ni kan se i inlägget innan.
Här är dagens resultat;
Receptet vill ni säkerligen ha så det kommer så klart här:
Chocolate-marschmallow cupcakes toppat med mjölkchokladganache och Dulce de Leche
12 st
100 g smör
4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
100 g choklad (ta den du gillar bäst, de smaksatta är mumma till detta!)
marschmallows efter tycke
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna.
Blanda ner alla torra ingredienser- mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och kakao i en bunke. Blanda runt dem med en gaffel så det blir ordentligt blandat. Hacka chokladen i mindre bitar. Ha sedan i äggen och mjölken i bunken med de torra ingredienserna. Rör om och ta sedan i det smälta smöret. Blanda ordentligt.
Fyll en muffinsplåt med formar och häll sedan i smeten i formarna. Fyll dem till ca 3/4. Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter (jag hade mina inne i 12 minuter). Ta ut plåten ur ugnen och gör ett hål i mitten på varje cupcake. Tryck i några bitar marschmallows i varje cupcake. Om du vill ha en RIKTIG sockerchockscupcake så spritsa lite Dulce de Leche ovanpå marschmallowen!! Sätt plåten i ugnen och grädda cupcakesen i ytterligare 2-3 minuter.
Ät dem som de är eller toppa dem med god mjölkchokladganache!
Mjölkchokladganache
3.5 dl grädde
200 g mjölkchoklad
Hacka chokladen i mindre bitar. Värm upp grädden (den ska INTE koka!!!). Häll sedan grädden över chokladen tills chokladen smält. Låt svalna och ställ in i kylskåpet i ca 30 minuter (jag lät min stå över natten). Vispa sedan upp tills det blir fluffigt. Spritsa sedan ganachen på toppen av cupcakes eller använd den som fyllning i tårta.
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Åh helt ljuvligt!!!!! Fy tusan vad jag skulle vilja sätta tänderna i dessa :P
SvaraRaderaKram Bine
det ser jätte gott ut !
SvaraRaderaMmmm ge mig nu! ;) Kram fina du!
SvaraRadera