St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

fredag 8 juli 2011

Ett nytt litet projekt...

Jag har hittat ett nytt litet projekt, eller nja- egentligen två stycken. Det ena är en väldigt snygg tårta som jag fastnat för. Det andra är en ny sorts sko som är i verklig storlek och gjord i sugarpaste. Tanken om skon kommer från en förfrågan jag fick idag och jag har inte en susning om jag kommer att klara den men det är värt ett (läs många) försök. Jag brukar ju gilla utmaningar så detta kan bli intressant. Jag får mycket feedback på mina skor som jag tillverkar och det är verkligen roligt!!! Och det är väldigt många som vill ha dem på tårtan så det verkar som att det blir till att göra många skor framöver :D. 

Jag tänkte visa er tårtan som jag gärna skulle vilja göra. Kommer att pröva att göra den, därmed är absolut inte sagt att jag på något sätt kommer att lyckas. Den är lite småkrånglig vad gäller själva täcket, kolla här ska ni få se:

Den är ju sååååååå snygg! Förvänta er inga stordåd vad gäller min tårta dock. Om ni tittar riktigt noga på övre delen av tårtan så ser ni att sugarpastetäcket är veckat. DET ska bli intressant att se hur man ska få till det. Hm.....krävs lite funderingar på hur jag ska göra. Men man måste ju faktiskt testa, det är enda sättet att lära sig eller hur?! Jag tycker denna tårta är så läcker och det är fantastiskt hur snygg en tårta kan vara trots att den är relativt enkel (om man jämför med många andra tårtor vill säga). 
Om någon har några tips på hur man ska göra den så säg gärna till :)

Vad gäller skon så ser den ut så här:
Hmmmmmm, vet inte om ni ser det men om man förstorar bilden så ser man att den ser ut som en lacksko. Den är dessutom så detaljerat gjord att den har sömmar och sydd insida. Det blir nog en liten match att få till det. Men som jag sa tidigare, man måste ju i alla fall pröva!

Nu vet ni vad jag kommer att roa mig med i helgen ;). Varför vila när man kan pyssla?


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

2 kommentarer:

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)