St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

fredag 1 juli 2011

En blomma växer fram, så här gör man!


Ja kära vänner, det är alltid roligt att dekorera en tårta med något vackert eller hur?! Tänkte visa er hur man gör en väldigt vacker och effektfull blomma i sugarpaste. Det tar lite tid eftersom det är ganska många moment och bladen måste torka innan man kan sätta ihop den men den blir väldigt tjusig att pryda en tårta med!

Man börjar med att kavla ut sugarpasten tunt, inte för tunt bara för då blir det svårt att arbeta med den.

Sen stansar man ut ett antal olika storlekar på blombladen. Jag använder sju olika storlekar.

Då ser de ut så här.

Sen använder man ett sk "balling tool" för att trycka ut den yttersta delen på varje blomblad. Om du tittar på bladet bredvid verktyget så ser du skillnaden mellan bladen.

Man trycker försiktigt i en rullande rörelse för att tunna ut bladet.

Då ser de ut så här när alla är färdiga.

För att få till en extra effekt och för att de ska se mer riktiga ut så veckar man yttersta delen på bladen. Detta kan man göra genom att dra en tandpetare eller något annat smalt verktyg över bladen. Man rullar och trycker samtidigt, då uppstår vecken.

Här ser du lite närmre hur det ser ut.

Nu är alla bladen veckade i kanterna.


Sen får bladen torka på platsfolie i en liten skål. Plastfolien använder man för att lättare kunna få upp blomman, annars riskerar den att fastna i skålen och då går den oftast sönder när man ska ta upp den.

Ett antal blad ligger på tork i små skålar för att de ska få en rundad form. De torkar på några timmar, tid lite beroende på vilket märke av sugarpaste du använder. Jag använder Wiltons och det torkar snabbt när det är tunna blad.

Lägg varje blad på vartannat och fäst dem mot varandra med antingen lite vatten eller glasyr. 

Så här ser blomman ut när den är färdig. Vacker, eller hur?! Och så här kan den se ut på en tårta:




Pilligt och tidskrävande men helt klart värt det!

PS; du vet väl att Stheavenstreet finns på FB? Där kan du ta del av bla tävlingar! Du hittar sidan HÄR.



Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

4 kommentarer:

  1. Tjusig som bara den. Pion? Spännande att se och tack för tipsen! Vad limmar du ihop delarna med? Vad kallas limmet, det ätbara?

    SvaraRadera
  2. Aha,är det så man får till dem.Absolut,nån gång ska jag ta mig mod och göra dessa.Blir ju ljuvligt vackra.

    SvaraRadera
  3. Ett litet tips.
    Lådorna som det ligger äpplen l på affären är jättebra att torka blomblad i. SP fastnar inte så lätt i den heller. ;) / Liz

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)