St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

måndag 27 juni 2011

Sugarpasterecensioner!

Nu har jag hunnit med och testa ett antal olika sugarpaste sorter så därför tänkte jag ge en liten recension på dem. Givetvis tycker alla olika och något som jag tycker är bra kanske någon annan tycker är dåligt. Men, alltid hjälper det någon! Och om inte annat så kanske man testar något nytt :)

Regal Ice 

Plus: Lätt att kavla ut. 
Minus: Spricker lätt. Svår att få över i helt tillstånd när den ska från kavelmattan till tårtan. Blir inte fin på tårtan då det är alldeles för lite stadga i den. Kommer inte använda den igen då den i mina ögon är totalt värdelös. Spara era pengar och köp något annat! 

Finns att köpa på Cakedesign


Ballinas sugarpaste

Plus: Lätt att kavla ut. Täcker tårtan fint. Doftar gott och smakar helt ok. Den behöver inte fodras.
Minus: Spricker om man kavlar den lite för tunt. Värdelös att modellera med då den är alldeles för mjuk. Kan bli lite kladdig och svårarbetad om man inte jobbar in florsocker. Kan svettas lite när det är varmt.
Jag använde alltid Ballinas i början men när jag bytte till Wilton så märkte jag skillanden. Nu kommer jag enbart hålla mig till Wilton när jag vet vilken skillnad det är mellan dem. 

Finns att köpa på Tårtdecor.

Wiltons rolled Fondant

Plus: Den är smidig att arbeta med. Spricker nästan aldrig och väldigt elastisk. Mjuk och fin och går utmärkt att modellera med. Detta är utan tvekan den bästa sugarpaste jag någonsin jobbat med. Den stelnar först efter en stund och håller sig MYCKET fin när man modellerat figurer av den. Den är väldigt fin som täcke på tårtan och den ger en utmärkt stadga. Lätt att kavla ut och lätt att få upp från kavlingsmattan. Pastan kladdar inte överhuvudtaget och den är lätt att färga. Jag har verkligen bara gott att säga om Wiltons sugarpaste. Har du inte prövat den så se till att göra det!! 
Minus: att den inte finns att köpa i vanlig handel!!!

Finns att köpa på Lyckas med mat.

Dr Oetkers sockermassa

Plus: Det finns att köpa på Maxi vilket är bra då man slipper beställa hem den.
Minus: Den är oerhört dålig i mitt tycke. Kladdig, ingen elasticitet, går sönder bara man tittar på den. Den är väldigt svår att jobba med och den stelnar inte. Omöjligt att göra några figurer överhuvud taget och den blir INTE fin som täcke på tårtan. Den spricker i stort sett direkt. Den kommer jag aldrig mer använda såvida det verkligen inte är nödfall!!

Finns att köpa på Ica.


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

2 kommentarer:

  1. Då måste jag allt ta och testa Wiltons, har hittills bara testat Ballinas, men har varit nöjd med den

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag du ska göra, den är helt fantastisk! Jag använde också bara Ballinas innan men jag måste säga att skillnaden var ENORM. Wiltons är så smidig o härlig att arbeta med och den stelnar och figurerna är fortfarande lika fina. De spricker inte men är tillräckligt stabila. Jag kommer enbart hålla mig till den. Får tyvärr ta Ballinas just nu då Wiltons är slutsåld överallt :(

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)