St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

söndag 12 juni 2011

Sommarens godaste hamburgare!

Sommarens godaste hamburgare har jag utan tvekan avnjutit idag vill jag lova! Det var så gott att jag okynnesätit två portioner med underbar mat. Därför tänkte jag att jag ska dela med mig av detta härliga mattips så att ni kanske får lite inspiration så här i sommarkvällen!
Enkelt och supergott, dessutom lätt att göra.

YUM säger jag bara!!!

Grillad hamburgare med italienskt lantbröd, rostade knippmorötter med apelsindressing, sommarsallad, vitlöksmarinerade svarta oliver, aioli och salsa samt ett glas rött! Kan helt enkelt inte bli bättre!!!!!

Lägg en skiva grillad hemmagjord hamburgare mellan två skivor italienska lantbröd och skivad lök. Ringla över olivolja smaksatt med vitlök och chili. Servera tillsammans med en härlig grönsallad med tomat, gurka, rädisor, och crispsallad. Vill man göra det ännu godare så servera tillsammans morötter efter nedanstående recept:

Rostade knippmorötter med apelsindressing
12 knippmorötter
1 msk olja
1 äggula
1/2 msk dijonsenap
1/2 kruka basilika
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
1 apelsin
salt och peppar
1/2 dl solrosfrön

Sätt ugnen på 225 grader. Skala morötterna och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över 1 msk olja och rosta morötterna mitt i ugnen 10-20 minuter eller tills de är mjuka. Tiden beror på morötternas tjocklek.
Mixa ihop äggula, senap, basilika och vinäger till en slät pure. Mixa försiktigt i oljan i en tunn stråle. Tvätta och riv skalet av apelsinen. Blanda apelsinskalet i dressingen och smaksätt med salt och peppar.
Rosta solrosfröna gyllenbruna i en het stekpanna med lite salt.
Blanda morötterna med dressingen och strö över solrosfröna.

Ett tips: har ni inte prövat Zetas olivolja med chili och vitlök så se till att göra det! Den är oerhört god och ger det där extra stinget till maten. Rydbergs Aioli med vitlöksbitar är också att starkt rekommendera, den godaste aiolin hittills! 

Ät gärna maten utomhus, det gör det hela såååååå mycket godare! Och glöm för guds skull inte ett glas rött ;). Eller för barnen: saft!


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

2 kommentarer:

  1. WOW va det där såg gott ut! Verkligen något i min smak :) Sommrigt, det måste jag testa på snart. Tack för tipset !!

    SvaraRadera
  2. Ja gör det!! Supergott :). Är fortfarande mätt!

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)