St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

söndag 29 januari 2012

Discotårta med massor av sparkles!

Då var discotårtan klar och ska det vara disco så ska det vara disco! Med discokula på toppen och mängder av glitter så gnistrar den för fulla muggar! 
Kulan är gjord med rice krispies och det var första gången jag testade det. Väldigt lätt att arbeta med och smidigt att forma så det kommer jag helt klart göra fler gånger. Fördelen med just rice krispies är att dekorationen blir lätt oavsett hur stor den är. Den tynger således inte ner tårtan vilket är en klar fördel! 
Tårtan är gjord på vaniljbotten. Den är fylld med chokladmousse med riven choklad och spacklad med smörkräm. Täcket är sugarpaste liksom samtliga dekorationer förutom discobollen som är gjord av rice krispies.


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

7 kommentarer:

 1. Tjusigt vännen!! Kul att du också upptäckt RKT, visst är det bra?

  SvaraRadera
 2. Ojj.. men roligt att vi båda har gjort en disco tårta :) och ganska lika dessutom.. inte så vanligt med dicotårtor.. Din blev skit snygg ..

  SvaraRadera
 3. Så fint du löste det här med discokula :) Men hur fick du ricekrisparna att hålla ihop? Du kanske kan vidrareutveckla den här stjärnprydda tårtan till olika stjärntecken; en vilande jungfru, fiskarna, skorpionen... Kunde bli fint med stjärnhimmelsblått som på den här tårtan. :)

  SvaraRadera
 4. Maria; Tack söta du! Ja det är superbra och så galet enkelt att använda! Kommer helt klart göra det fler gånger!

  Carola; *s*, ja det var ju lite komiskt! Jag googlade discotårtor och hittade massor av tårtor med kulorna, roligt att testa att göra dem! Superfin tårta du gjort, gillar spröten med stjärnorna!!

  Anonym; Tack :). Rice krispiesen hålls ihop av smälta marschmallows. Receptet finns i inlägget innan detta :), Stjärntecken låter roligt, tack för tipset :D

  SvaraRadera
 5. Åhh fiin!! Skall också göra en längre fram, kul att få se fler, inte så jättevanlig syn :)

  SvaraRadera
 6. wow den blev ursnygg,älskar bling bling och du lyckats verkligen få fram de,och discokänsla får man direkt då man ser denna skapelse.

  SvaraRadera
 7. Åh vad läcker, dottern ska ha discokalas snart, härligt med inspiration

  SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)