St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

lördag 21 januari 2012

Härligt frisk citroncheesecake- perfekt till våren!

Detta är en alldeles tokgod cheesecake som är så där smaskigt len istället för mjölig som en del kan vara. Kan rekommendera den nu till vårens alla fikabord. Man kan så klart byta ut citronen mot hallon, jordgubbar, krusbär eller något annat smaskigt! Eller varför inte blanda i lite goda bär i smeten som komplement till citronen? Funkar alldeles utmärkt och är oerhört gott.




Citroncheesecake

Botten:
125 g hasselnötter eller 200 g digestivekex
1/2 dl socker
1 1/2 msk vetemjöl
75 g rumstempererat smör

Fyllning:
4 gelatinblad
2 ägg 
400 g färskost
2 dl cremé fraiche
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 stora citroner, rivet skal och saft

Gör så här:
Botten: Värm ugnen till 175 grader. Hacka nötterna grovt (använder du Digestivekex så krossa dem). Blanda nötter (alt. digestivekex), socker och vetemjöl i en bunke. Rör ner smöret. Kläm fast ett bakplåtspapper på en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Tryck ut smeten i formen och jämna till ytan.
Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Låt botten svalna.

Fyllning: 
Lägg gelatinet i vatten i ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda äggulor, färskost, créme fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör sedan ner dem i smeten. Värm saften av två citroner i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt citrongelatinet svalna lite och häll det sedan i en tunn stråle ner i ostsmeten under omrörning.

Häll blandningen i formen och jämna till ytan. Täck över och ställ i kylen i minst 3 timmar.





Nu vet ni vad ni ska baka till nästa fika ;)


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

1 kommentar:

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)