St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

måndag 12 december 2011

Världens godaste saffranskola och klart man delar med sig!


Jo mina vänner, jag sitter på receptet till VÄRLDENS GODASTE SAFFRANSKOLA!!!! Den är så tokgod att man bara MÅSTE göra fler omgångar än en! Och tro mig; de går åt. Det är inte speciellt svåra att smäcka i sig kan jag lova. Lena och fina med ljuvlig saffran-och kolasmak. 
Jag har gjort denna kola i ett antal år nu och den är alltid lika uppskattad. Den är dessutom väldigt lätt att göra!
Så ska ni göra någon kola till jul så är det definitivt denna!!! 

Och det är klart man delar med sig av detta fantastiska recept, för dessa måste ni bara få njuta av :)

Världens godaste saffranskola
ca 20 bitar

2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 g saffran
ev skållade mandlar för garnering

Gör så här;
Blanda alla ingredienser utom mandeln i en kastrull. Värm till dess att temperaturen är 130 grader eller klarar ett kulprov. Häll kolan i en form klädd med bakplåtspapper. Tryck fast mandeln (så att en mandel hamnar på varje bit). Skär kolan innan den stelnat helt.

Ett litet extratips;
Du kan slå in varje kola i lite bakplåtspapper eller något annat fint som det inte fastnar i. Knyt ett fint tunnare band kring varje kola och lägg dem sedan i en vacker glasburk. Knyt en fin spets runt burken och ge bort i julpresent! Den kommer garanterat bli oerhört uppskattad, det lovar jag!
Förbered dig dock på att du antagligen kommer att få baka 200 satser till av den eftersom den är galet omtyckt ;)

Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

12 kommentarer:

  1. åh ja älskar kola,och tänkte ta och göra gräddkola.detta ser ju vekligen frestande ut..

    SvaraRadera
  2. Åh detta ska jag prova!
    Hur stor form har du använt till en sats?
    Vad är det för genomskinligt papper du lindat runt dem?
    Tack för en toppenblogg!

    SvaraRadera
  3. Gör det Simone, den är supergod!!

    Tess; Det tycker jag :D!Jag använde en ganska liten form eftersom jag vill ha den lite tjockare. Det blir inte jättemycket kola om man tar en stor form såvida man inte dubblar receptet!
    Tack snälla du :D, vad glad jag blir att du tycker om bloggen!!

    SvaraRadera
  4. Den ska jag absolut göra för jag älskar saffran..;)) Å jag funderar på att hälla smeten i knäckformar,enkelt och snabbt..;)))

    Kram och ha en fin Lucia!!

    SvaraRadera
  5. Åhh vilken lycka!! saffranslycka alltså hihi!
    Jag vill önska dig en trevlig lucia och tack för att du och din blogg finns. Inspiration till 1000!

    SvaraRadera
  6. Annelie; Gör det! Och knäckformar passar yperligt :D. Kram till dig och ha en härlig Lucia du med!

    Vardaxlyx; Visst är det hihi :)
    Åh Tack söta du! Tack för att du alltid får mig att le med dina fina kommentarer min vän!! Kram och ha en härlig Lucia!!!

    SvaraRadera
  7. Mmmm vad gott det ser ut! Måste jag med testa! Yummy yummy som min lillprins brukar säga =) Hoppas du mår väl! Kram och trevlig Lucia! / Sara

    SvaraRadera
  8. Jaså är det du som sitter på det här goda receptet, yum! :D
    Önskar dig en trevlig och mysig Luciadag!

    SvaraRadera
  9. alltså ja me undrar.va har du använt,för de är inte smörpapper och inte bakplåtspapper.är de cellofan?

    SvaraRadera
  10. Testade att göra saffranskolan nu. Det brände i botten av kastrullen och kolan blev väldigt mörk, är det pga att det blev bränt tror du? De ska ha den färgen som är på bilden i inlägget antar jag? Har du något tips för att det inte ska bränna i botten? Vad har du sedan lindat runt de? Ska ge bort detta som en present. Först blir det ut att handla nya ingredienser och göra om för att inte bränna i botten därav hoppas jag på svar under dagen så jag kan få lite tips.

    Btw riktigt inspirerande blogg :-)

    SvaraRadera
  11. Sofia; Tack :D!

    Pröva att koka den i en kastrull av teflon/tefal (kommer inte ihåg vad det heter), där det lossnar lättare. De kastrullerna har en tendens att inte bränna på samma sätt som vanliga. Vakta kolan och gör kultestet med jämna mellanrum också. Då är det lättare att få den bra då du vet exakt när den är klar. Du kan också använda en termometer för att få det perfekta gradantalet. Det funkar ypperligt med de man köper på tex Maxi (använder sådan när jag gör sockerlag).
    Rör om lite med jämna mellanrum så att kolan inte fastnar i botten. Om kolan blev mörk så är det med all sannolikhet att den blev bränd dessvärre. Kolan ska vara gyllengul till färgen. Du känner direkt på smaken om den är bränd, då får du den brända eftersmaken....inte gott.
    Cellofan går utmärkt att linda runt kolan, liksom bakplåtspapper. Det måste vara en yta som är glatt så att kolan inte fastnar. Är det dock rätt konsistens på kolan så är det betydligt lättare att få av pappret.
    Sen kan man ta en bit snöre runt för att pappret ska sitta kvar runt kolan och inte veckla upp sig. Det är lite pilligt med väl värt det, framför allt om man ska ge bort i present.
    Hoppas det hjälper dig lite på traven :). Lycka till!

    SvaraRadera
  12. Tack för tipsen! Testade igår igen men då med en vanlig kastrull igen. Den gången brände det inte i botten men kolan blev fortfarande bränd. Testar nu med en i teflon och ser hur det blir. Den färgen det blir när man blandar allt, är det så den ska bli? Är det 1 gram saffran i receptet eller ska det vara en påse?

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)