St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

onsdag 7 december 2011

Dagens smaskigaste och recept till det!Ibland är det så mycket godare att äta det någon annan har bakat! Som idag när jag fick smaka min härliga kollega Annas underbart goda pepparkaks och glöggbollar....Åååååååååååååååå vad goda!!! Jag smäckte nog i mig en 6-7 stycken på raken, de gick liksom inte att sluta äta!
Anna berättade att hon hade hittat receptet på nätet och eftersom jag blev så sugen på att göra dem så letade jag upp receptet. Dessa kommer jag utan tvekan att göra i veckan för det var galet var goda de var!! Och jag rekommenderar er varmt att testa dessa. De passar utmärkt att göra cake pops av dessutom!
Här är receptet;

Glögg- och pepparkaksbollar
ca 30 st
200 g av favoritpepparkakorna
50 g smör
30 g mandelmassa
2 msk glögg

Att rulla i;
100 g ljus eller mörk choklad
ca 10 finsmulade pepparkakor
2 msk kakao

Gör så här;
Smula sönder pepparkakorna och blanda med smöret, mandelmassa och glöggen till en jämn deg. Rulla bollar av degen och ställ kallt.

Smält chokladen i ett vattenbad. Rulla bollarna i den smälta chokladen och därefter i pepparkakssmulorna som blandats med kakao. Ställ sedan bollarna på ett bakplåtspapper. Förvaras svalt.

Ät och Njuuuuuuuuuuuuut!!!!!!
Tack Anna för dagens smaskigaste godsak, i lööööööv it!

Receptet hittat på "KOKAIHOP.SE"

Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)