Tänkte dela med mig av ett recept jag hittade i min nya härliga bok! Detta är något som får mig att tänka på min favoritstad; Paris. Där stoppar man ju gladeligen choklad i det mesta och framförallt Nutella (vilket som ni kanske har förstått är min stora favorit!). Tyckte dessa lät goda så jag kommer i veckan försöka hinna med att göra dem, någonstans emellan allt cupcakesbakande då förstås :). Så mina vänner, hämta pennan och skriv ner detta för det är nog värt att prövas!
Chokladscones
70 g smör i bitar, samt extra till plåten
4 1/2 dl extra fint vetemjöl
1 msk strösocker
55 g chokladspån
1 1/2 dl mjölk, plus extra att pensla med
vetemjöl, till utbakning
Värm ugnen till 220 grader. Smörj en plåt. Sikta ner mjölet i en stor skål.
Tillsätt smöret och finfördela det med fingertopparna till en grynig smet. Rör i sockret och chokladspånen. Rör i tillräckligt med mjölk för att få en mjuk deg.
Kavla försiktigt ut degen på ett lätt mjölat bakbord till en rektangel, 10x15 cm och ca 2 1/2 cm tjock. Skär ut nio rektanglar och lägg dem på ordentligt avstånd från varandra på plåten.
Pensla på med lite mjölk.
Grädda i 10-12 minuter, eller tills de är gyllene och har svällt upp.
Låt kallna på metallgaller.
Yum, yum, yum!!! Åtnjutes helst i Paris ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)