Eftersom jag har goda vänner som är stora chiliälskare och till och med odlar massor av olika sorter, så tänkte jag att detta recept säkerligen kan komma till pass för dem!
Ingefärs- och Chilimuffins
10-12 st
4 dl vetemjöl
3 dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g smör, rumstempererat
2 dl mjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Sikta ihop mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret.
Slå på 1 dl mjölk och rör smeten slät.
Vispa återstående mjölk, ägg och vaniljsocker i en annan bunke och blanda sen ner äggblandningen i smeten.
Blanda i ingefära och tärnad chili, fördela sen smeten i muffinsformar.
Grädda muffinsarna i 15-20 minuter.
Ta ut och låt svalna på ett galler.
Chokladfrosting
60 g smör, rumstempererat
1 pkt florsocker
1/2 dl kakao
100 g philadelphiaost
Vispa smör, florsocker och kakao luftigt.
Vispa i philadelphiaosten.
Spritsa eller bred sedan toppingen på muffinsen.
Dekorera toppingen med en chiliskiva och tex en pecannöt.
Tada, klart!
Lycka till!!!
Men åh vad söt du är! Dessa muffins skall jag givetvis baka till helgens kalas! Tusen tusen tack kära Carro! Jag har just gått omkring hemma och undrat vad jag skulle baka och så får jag bästbästa tipset av dig! :D kram Liv
SvaraRaderaJaaaaaa! Vad gott det låter! Tack!
SvaraRaderaAnything for you my dear :). Tänkte att det kunde vara bra att ha något mer kul att använda all chili till som ni odlar! :)
SvaraRaderaNi kanske skulle ta och starta en Chilishop?
Du, vi har faktiskt funderat seriöst på det, hehe. Vi skulle kunna sälja frön på nätet och lägga ut våra chilirecept på sajten och kanske sälja chiligodis, med ingefära i - perfekt för den som vill sluta snusa men behöver stoppa nåt starkt under läppen :) :-)
SvaraRaderaKlart ni ska!! Det är bara till att köra på! Det är nog faktiskt inte alls någon dum idé!
SvaraRadera