St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

fredag 4 februari 2011

Muffinskoma!!!

Ni som känner mig vet att jag inte direkt är en människa som kan göra något med måtta. Får jag väl för mig att jag ska börja med ett projekt så gör jag det fullt ut och lite till.
Sedan några veckor tillbaks har jag fått total nippran på tårtor och muffins, vilket föranlett ett totalt kaos av bakning varje kväll. Köket har sett ut som att en bomb har briserat och min stackars man undrar om hans fru totalt förlorat vettet eftersom jag ena kvällen började baka 22.00, trots att jag var vansinnigt trött. Och ibland undrar jag faktiskt själv om han inte ändå har lite rätt i det.
Men....det är ju så fantastiskt roligt att få skapa, vare sig det är tårtor, muffins, kort eller annat.

Sen jag började kolla runt på nätet vad det finns inom tårtvärlden har jag insett att det finns hur mycket roliga saker som helst! Ätbart glitter, ätbara diamanter, färger, tyllar, stansverktyg osv osv. Och jag vill ju naturligtvis lära mig allt på en gång. Jag vill kunna allt, utföra allt, dekorera allt. Hur går man då tillväga när man inte har tålamod att ta det steg för steg? Jo, man kör igång och prövar sig fram och så bakar man dag efter dag efter dag. Man prövar recept på diverse intressanta muffins, toppingar, fyllningar, tårtbottnar och allt annat som hör till. Men då kommer ju givetvis problemet var man ska göra av allt man bakar? Det blir inte så bra om man själv ska äta upp allt! Så då gör man följande: man ser till att göda hela sin familj, bekantskapskrets, arbetslag och närhet. Allt under ursäkten att man måste ha en testpanel hehe....

Min man klagade i veckan över att om jag fortsätter baka så här så kommer han se ut som en vandrande muffin. Och jag kan inte annat än att hålla med honom med tanke på att han älskar sötsaker :). Dottern uttryckte en snarlik rädsla, detta efter dagens tredje muffins.
Mina kära kollegor var rädda att de skulle behöva springa ännu mer i trapporna (vi har kontoret på femte våningen) för att bränna bort alla extra kalorier de fick i sig genom mina bakverk. Kan till mitt försvar säga att det faktiskt är rätt åt dem eftersom de envist ska få mig att springa i dessa förbannade trappor när jag mycket hellre vill ta hissen. Det är ren hämnd från min sida!!!

Med tanke på att jag har tiotusen ideér om tårtor jag vill göra (och muffins för den delen också) så lär det bli mycket mer att äta för mina vänner och alla runt omkring mig. Så jag är ledsen mina kära, men det är bara till att börja motionera...för jag kommer köra fullt ut på detta nu och ni kommer inte undan!

På måndag är det "stallmammornas" tur att bli gödda tihi. Tänkte att jag skulle bjuda hela ridgruppen, barn och föräldrar, på nybakade härliga kladdkakemuffins toppade med hallon och blåbärsgrädde. Har upptäckt att det är en klar favorit bland många så det är lika bra att köra en repris på det.

Men nu, mina kära vänner, är det dags att återgå till muffinsarnas härliga värld. Nu ska här bakas....igen. Jag önskar er alla en härlig kväll :).

Tjing! / Caroline

1 kommentar:

  1. Wow!! Det ser vi fram emot :)

    //Kikki & Tilda

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)