St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

fredag 17 februari 2012

Att denna tårta blev till är ett rent under!!!!

Ja jösses amalia mina vänner, detta var ett projekt där allt som kunde gå fel....gick fel...nästan. Snacka om den totala räddningsaktionen på alla plan! Jag har lärt mig en sak idag; jag ska ALDRIG MER GÖRA HEMMAGJORD SUGARPASTE!!!!! PUNKT!!!! 
Det började så bra med att jag fick ihop degen och den såg riktigt bra ut. Jag kände att "detta kommer bli kalas"! Tja...man kan ju ha fel *bittert konstaterande*. Jag fattar INTE hur någon kan tycka detta är bra??? Men å andra sidan kan det ju vara jag som inte gjorde alla stegen rätt. För mer bråkig jä**a sugarpaste har jag aldrig varit med om. Den sprack, den var inte elastisk alls, den gick inte att plocka upp och den gick inte lätt att få av tårtan när den väl var på den. Nu kanske ni undrar varför i guds namn jag skulle ha av den när jag väl fått på den? Jo; för att skiten sprack så det var mer hål än hel sp *suck, suck och dubbelsuck*!!!
Vad gör man då när man inte har någon färdig sp och den man själv gjort är kass? Jo, man räddar hela faderuttan med att blanda ihop småbitar av alla möjliga färger. Och tro det eller ej, det bidde en tårta!
Och jag är faktiskt ganska nöjd med denna med tanke på att det är min första Topsy Turvy tårta EVER!!! Woop Woop!
Så jag klappar mig lite på axeln och konstaterar att jag överlevde även detta även om jag var på väg att skicka den hemmagjorda spn rätt in i väggen några gånger.
Och om jag någonsin skulle få för mig att göra sådan sp igen så får ni mer än gärna spärra in mig på hispan direkt för det är antagligen jag kommer hamna om jag frestar mitt tålamod på det viset igen! Men det positiva är väl att jag fått MASSOR av muskler idag med tanke på allt florsocker jag stått och knådat in i degen som ändå inte höll....det gäller att se det positiva i saker...typ ;)


Här är resultatet:
Fler och bättre bilder kommer imorgon, då är det en riktig fotograf som ska ta bilder på den! Det är ju alltid trevligt :D

Kan tillägga att tårtan gjordes tillsammans med härliga Sara som driver bloggen Kreativa Frun och det var oerhört roligt att få träffa henne igen. Det är faktiskt tack vare henne som den här tårtan kom till eftersom hon ville testa på att göra just en Topsy Turvy. Varken hon eller jag har gjort det innan så jag fick uppdraget att försöka få ihop en sådan tårta. Själva byggandet och tillskärandet av tårtan var inte speciellt svårt. Det svåra var nog mer att täcka den snyggt. Eftersom vi inte hade tillräckligt med sugarpaste så blev inte hela tårtorna täckta och spn bråkade och sprack. MEN, finns det liv- finns det hopp! Med lite kreativitet räddar man det mesta. Det fick helt enkelt bli stjärnor överallt för att täcka hål och skavanker. Vad gör man inte för att det ska se bra ut. Och vem tusan ser skavankerna när de ligger under dekorationerna?!
Räddas det som räddas kan var mentaliteten ikväll och jag tycker vi gjorde ett bra jobb med det!
Nu ska jag placera baken i soffan och sitta kvar där resten av kvällen.
Tack och hej!
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

12 kommentarer:

 1. Jag säger som dig. Jag kommer aldri mer göra egen sp. Den sprack o bråkade. Det som är bra är när ja gör figurer.

  SvaraRadera
 2. är de så illa,ja som tänkte gå på det projektet och göra min egen sockerpasta.
  a det var ju tur att denna blev till slut.

  SvaraRadera
 3. Underbart! Du lyckades trots den bråkiga Sp:n =)

  Lägger även en kommentar i sockerbagaren... =)

  SvaraRadera
 4. men den blev ju jätte cool. :-) Duktigt gjort.

  SvaraRadera
 5. Du kanske redan vet om det, men numera finns det sp att köpa i mataffären (om det skulle bli kris en annan gång). Det är förpacningar om 250 gram och det är Dansucker som saluför det. Jag har bara använt den till små figurer, men det funkade bra.
  Hemmagjord sp är skit, i allafall enligt mig (och det är tydligen fler som delar samma åsikt, härligt) =D

  SvaraRadera
 6. jag gillar inte egengjord sp iheller. jag lägger hellre dom extra kr på att köpa det istället så vet man vad man får ha ha

  SvaraRadera
 7. det e väl dr oetker som säger sp inte dansucker...
  jag köper dr oetkers 250 g sp på ica ibland.. men dock e den sjukt lös och nästan omgjlig att göra figurer av

  SvaraRadera
 8. Jättefin Topsy turvey fina du!!

  Egengjord SP är jättebra tycker jag.... skumt att du misslyckades med den!

  Stor lördagskram på dig!

  SvaraRadera
 9. Jättefin tårta!! Syns inte att du hade problem med SPn. Envishet lönar sig i längden. ;) massa kramar

  SvaraRadera
 10. Ja, fel av mig. det är Dr Oetker som saluför den sp jag tänkte på. Tankemiss där. För mig funkade det bra att göra småfigurer med den spn. Fick knåda i lite extra florsocker bara.

  SvaraRadera
 11. jag ska göra min första sån tipsy tårta den 1 juni..en bröllops tårta desutom.. bara hålla tummarna att det kommer gå bra.. nåt speciellt jag bör tänka på?

  SvaraRadera
 12. Chanette; Kolla på youtube först och främst, de har instruktionsvideos där som är riktigt bra. De hjälpte mig mycket! Ta det lugnt och låt varje moment ta sin tid. Är säker på att det kommer gå superbra! Håller tummarna för dig :)

  SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)