St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

tisdag 7 februari 2012

När längtan slår till...

Ja ibland när längtan slår till är det bra att kunna titta på sina bilder och minnas allt roligt man gjort. Min kärlek till Paris gjorde sig smärtsamt påmind härom kvällen när jag såg filmen "Midnight in Paris". Det var så många bilder från ställen där jag varit och jag kände igen varenda liten millimeter av känslan i filmen. Det finns hittills inte någon stad i världen som jag känner mig så hemma i som just i Paris. Och jag längtar något så vansinnigt tillbaks dit att det nästan gör fysiskt ont. Arkitekturen, atmosfären, caféerna, restaurangerna, vädret, vyerna, maten, vinet, bakelserna, butikerna, marknaderna........ååååååååååå, så underbart det är alltihop. Det har blivit ett antal resor det genom åren och varje gång man landat så känns det som att komma hem. Jag trodde aldrig jag skulle känna så om en stad. Framför allt eftersom jag inte ens var intresserad av att åka dit från början. 
Och jag minns när jag blev förälskad i staden. Jag satt nere vid Seine vid högra sidan om Notre Dame och tittade ut över flodbåtarna som sakta gled förbi. 
Det är något alldeles särskilt med att sitta där. Ett lugn, en känsla av historiens vingslag som sveper över vattnet. 
Det är en speciell känsla med att gå runt i Paris. Det är, i mina ögon, en stad som innehåller allt; skönhet, mystik, glädje, liv, lugn....
Och det ter sig kanske konstigt att beskriva en storstad som lugn men jag upplever det faktiskt så. Jag har många gånger reflekterat över att man sällan ser någon som jäktar till jobbet där. Det är snarare så att man ser folk ta sin tid på sig medan de visslandes går och köper sitt bröd och sin ost, som de sedan smaskar förnöjt på. 
Många klagar på att fransmän är otrevliga- jag har nog haft tur då? Under vistelserna i Paris har jag för det mesta enbart stött på fantastiska, varma och hjälpsamma människor som gjort sitt yttersta för att ge service.

Jag har lämnat en del av mitt hjärta i Paris och det kommer nog alltid vara kvar där. En del av mig sitter för alltid kvar nere vid Seine, blickandes ut mot flodbåtarna som sakta glider förbi. En del av mig vandrar alltid omkring inne på Louvrens borggård, drömskt blickandes mot glaspyramidernas sken på kvällen. Och en del av mig står på Artistbron blickandes mot Eiffeltornet när det glittrar på natten. 
En del av mig tar fram alla minnen från Paris, tittar ömt på dem då och då och drömmer mig tillbaks. 
Place du Tertre- konstnärstorget i Montmartre.

Utsikten från Notre Dame på kvällen. Eiffeltornet kan skådas i fjärran.

De långa trapporna som leder ner från Sacre Coer i Montmartre.

Glaspyramiderna inne på Louvrens borggård.

Pariserhjulet i Tuillerierna.

Louvren.

Utsikt från Artistbron ut över Ile de la cite.

Notre Dame på kvällen.

Dottern och jag framför Sacre Coer.

Mata duvorna vid Notre Dame har blivit en tradition.

Vila en stund på Artistbron. Kortet är taget den sista kvällen på en av resorna. Dottern och jag spenderade nog halva kvällen med att gråta över att vi skulle åka hem...

En av de mäktiga passagerna in till Louvrens borggård.


En promenad i Versailles enorma trädgårdar.

En gatlykta sprider sitt sken. Det råder totalt lugn.

Som taget ur en film. Jodå, Paris är exakt så romantiskt som de säger.

En av de trånga gränderna i St Germain de Pres. Massor av mysiga restauranger från världens alla hörn ligger i dessa kvarter. Helt klart ett av favoritställena.

Utsikten från Pariserhjulet vid Tuillerierna.

Bokstånden längst med Seine är ett bra ställe om man vill fynda böcker, affischer eller annat smått och gott.

En av de vackra karusellerna man kan se på olika platser i stan. 

Världens godaste kaffe hittar man på en av stadens många caféer.

Om du vill se vackra vyer av Paris och dessutom se en bra film så vill jag tipsa om filmen nedan!

i
Mysig film med en härlig historia!!


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

2 kommentarer:

 1. Åååååå vad vackert....love love love !
  Du får gärna tipsa om bra boende å så.....


  PUSS O KRAM


  /ÅSA

  SvaraRadera
 2. Åh så fint skrivet! Har bara varit där en gång men vill verkligen tillbaka. Till saken hör att jag åkte dit med någon som ägnade större delen av resan åt att festa på egen hand och leta efter sitt ex... Jag förälskade mig i stan istället, skulle ju kunna tro att man blir ensam i en storstad när något sådant händer men löjligt nog kände jag nog snarare att staden "tog hand om mig".
  En underbar stad, och trevliga människor (!) som jag hoppas på att få återvända till tillsammans med mitt livs kärlek som jag nu funnit!

  KRAM till dig!

  SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)