St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

söndag 12 februari 2012

Packa ner, packa upp, möblera om...och lite till!

Ja jösses kära vänner, vad vi har hållit på denna dag. Här har packats ner, möblerats om, handlats, satts upp, riggats om, slitits ner...och lite till. Vi har slitit som tokar mestadels av dagen med allehanda saker som hör en husförsäljning till. För det innebär ju faktiskt lite jobb det här med att sälja hus. Det ska se snyggt och välstädat ut förstås (det gjorde det i och för sig redan innan...men lite finputsning kan alltid behövas), det ska tilltala alla kategorier av människor, det ska se avskalat och "rent" ut. Så nu har vi alltså roat oss med att flytta runt möbler, stå och glo om det blir bra, flyttat om dem efter lite eftertänksamhet, glott lite till, nickat nöjt och fortsatt flytta lite andra möbler. Vi har också hunnit med en sväng till Ikea för att inhandla lite homestylingsaker....hm...det blev liiiiiiiiiiiiiiiite mer saker än vad vi tänkt tror jag bestämt. Så som det ALLTID blir när man är på det stället. MEN det blir nog banne mig riktigt bra i slutändan!
Det är fortfarande väldigt mycket jobb kvar med både styling och rensning av förråd och annat men var sak har sin tid och man får ta lite i taget. Fast det hade varit ganska bra att vara en bläckfisk just nu ärligt talat- åtta armar hade jag inte tackat nej till i dagsläget. Tänk vad mycket man hade fått gjort då!!!
Anyhow, här kommer lite bilder på projektet!

Vi tar det från början....matsalsmöbeln i ena rummet fick helt enkelt byta rum. Från början såg det ut som ovan...

...och så här från sidan....

....och så tömdes det....

...för att sedan flyttas in i nästa rum. Och så blev det ett smärre kaos där för ett tag!


Och så fick helt enkelt soffan som stod i andra rummet ta plats där matsalsbordet tidigare stod.

Så bidde det så här när vi hade flyttat runt bordet....MEN...det kändes inte riktigt rätt...

...så det fick bli så här istället!

Blommorna har bytts ut till vackra orkidéer...

...i fina krukor.

Soffa, bord och gröna växter har fått byta rum.

Så där ja....fast kuddarna...nje...de fick bytas ut....

...och allt som stod på hyllorna fick tas ner så att de kunde få en ny och lite mer avskalad look, vilket ni kommer se lite längre ner.

Även denna hylla får en ny look...

....så här....

...och så här!

Och så fick det bli en spegel också för att öka rummets storlek lite. Ibland är det bra att lura ögat lite!

Så där ja, nu börjar det ta sig!

Avskalat och rent!

Soffan har fått sin nya plats och nya kuddar har inhandlats.

Och så lite nya ljus på bordet också så klart, myspys-känsla är ju liksom ett måste!

Snygga ljusgrå kuddar med lite metallicglans i (syns visserligen inte på bilden men ändå!) får pryda soffan. 

Jodå, lite har vi allt fått gjort idag! Det är som sagt mycket jobb kvar men vi får ta lite i taget. I veckan ska det stylas lite till men jag måste fundera ut vad jag ska använda för saker och hur det ska se ut. Det måste ju få växa fram :).
Jag ÄLSKAR dessa projekt och önskar jag kunde få göra det varje dag. Det är ett bra sätt att låta kreativiteten gro och man kommer på fler och fler olika sätt att göra om saker på. Ibland har man gjort om det och så plötsligt (oftast mitt i natten av någon märklig anledning) så kommer man på ett helt nytt sätt att möblera om ett rum på eller "ååå, så där ska jag sätta tavlorna"! 
Jag kommer med största säkerhet komma på tvåhundra olika lösningar i natt....MEN...de får jag sätta i verket en annan dag. För nu är det nog banne mig dags att placera rumpan i soffan och sitta kvar där resten av kvällen!!!

Fler bilder följer vartefter vi blir klara!

Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)