St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

onsdag 20 april 2011

Lakritsmacarons med lakritskräm!


Hittade en recept igår i tidningen BAKA (en för övrigt intressant tidning för oss bakintresserade!) som jag tänkte pröva när jag får tid. Det är ett recept på macarons gjorda utan sockerlag vilket är enklare och går snabbare. Marängen är heller inte fullt lika känslig som den andra varianten. Jag måste bara få tag på lakritspasta innan jag kan göra dem. Någon som vet vart man kan hitta det? Skriv gärna en kommentar om det i så fall :).

Lakritsmacarons
125 g mandelmjöl
225 g florsocker
4 normalstora äggvitor (125 g)
25 g socker
3 msk lakritspulver
svart karamellfärg (el pastafärg, min anm.)

Lakritskräm
1 msk lakritspasta
2 msk cream cheese
2 dl florsocker
10 krossade lakritskarameller, tex turkisk peppar

Gör så här:
Separera äggvitorna och låt dem stå i rumstemperatur över natten. Lägg mandelmjölet i en torr bunke. Sikta ner florsockret och blanda noga. Blanda ner lakritspulvret. 
Häll äggvitorna i en separat bunke och vispa dem så hårt att det går att vända bunken upp och ner utan att det rinner ut.
Vispa ner sockret lite i taget och tillsätt karamellfärgen/pastafärgen.
Vänd ner några skedar av marängsmeten i mandelpudret och vänd runt försiktigt tills det blandats. 
Rör därefter ner resten av marängen tills smeten blivit jämn.
Häll smeten i en spritspåse och spritsa sedan ut runda klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. 
Låt stå i minst 1 timme. Grädda därefter i 160 grader i 10-12 minuter.
Ta försiktigt loss macaronsen från plåten när de svalnat något.
PS; tänk på att varje ugn bränner olika så ha lite koll på kakorna. Känn gärna efter om det går att lyfta upp dem efter ca 10 minuter.

Lakritskrämen: Rör ihop samtliga ingredienser till Lakritskrämen och spritsa sedan hälften av macaronsen med krämen. Lägg ihop kakorna två och två. Förvara i burk med lock. 

Recept från tidningen BAKA nr 2 2011

Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

3 kommentarer:

  1. Ååååå det låter gott! ÄLSKAR Lakrits :)

    //Kikki

    SvaraRadera
  2. Lakrits me like, måste prova!!! Jag har annars inte vågat mit på macarons men kanske är dags snart...:)

    SvaraRadera
  3. Kikki; du ska få vara testpanel då när jag gjort dem :). Jag gilar också lakrits men inte så mycket i bakverk. Men däremot vill jag göra dem :)

    Gryningsljus; Ja det tycker jag du ska testa! Det är väldigt kul att göra dem. Läs tipsen jag lagt upp på "Hur man bakar Macarons", de är användbara och det blir mycket lättare om man läst dem först :)

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)