St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

måndag 11 april 2011

En av mina tidiga tårtor; här började allt!

Tänkte visa er en av mina tidiga tårtor där mitt intresse uppstod från första början. Bakgrunden till min passion för att baka och skapa vackra bakverk, uppstod faktiskt ur min tävlan med mig själv att göra en häftigare tårta än året innan till min dotter. Jag har gjort en tårta till henne varje år när hon fyllt år, men detta året blev jag så trött på att det inte finns något att välja på när det kommer till material. Jag beslöt mig helt enkelt för att se vad det finns på marknaden och beställde sedan mitt första kit med verktyg, sugarpaste och lite annat kul. Sedan dess har det bara rullat på och min passion för detta bara växer och växer. Mycket också tack vare er läsare som uppmuntrar mig och sporrar mig till att testa och utveckla ideérna. Nästa gång min dotter fyller år så ska jag baka en tårta utan dess like tänkte jag. Det har blivit en tradition här hemma att baka tårtan dagen innan och bannlysa dottern från kylskåpet där den står förvarad i väntan på hennes förtjusning. Hon tycker att det är så roligt och spännande att se vad jag skapat från år till år och hon brukar bli väldigt glad när hon får se den. Och vad kan någonsin bli bättre än att se sitt barns leende när de blir förtjusta över något???
Så här såg en av mina tidigare tårtor ut:






Gjord i gammal hederlig marsipan och pyntad med det som gick att tillgå. Den är inte perfekt på något sätt med jag gillar den och tycker den blev härlig att se på. Tänkte göra en liknande i Sugarpaste fast göra den lite mer noggrann nästa gång!

Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

1 kommentar:

  1. Den får mig att tänka på en gosig sammetskudde med broderier! :D

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)