Ja kära vänner, idag har jag varit och spelat in lite mer radio. Och det är ju lika galet kul som alltid! För nog är det roligt att få baka och det är ännu roligare att få göra det tillsammans med en vän. För delad glädje är ju som bekant dubbel glädje!
Idag bjuder jag på ett recept som är gott, fräscht och lättbakat. Passar ypperligt att avnjuta tillsammans med ett glas myntathé.
Muffins med mynta och lime
Ca 10-12 muffins
4 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g smör, rumstempererat
2 dl mjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 lime
Ca 3 msk hackad mynta
Sätt ugnen på 175
grader.
Sikta ihop mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke
tillsammans med smöret.
Slå på en dl mjölk och rör smeten slät.
Vispa återstående mjölk, ägg och vaniljsocker i en annan
bunke. Blanda ner äggblandningen i smeten.
Vänd i den hackade myntan och pressa ner saften från limen.
Blanda ordentligt och häll sedan upp smeten i muffinformar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
Topping
1 dl
philadelphiaost
1 dl marschmallowfluff
1 lime
Ca 2 msk hackad mynta till toppingen och 10-12 blad att
dekorera med.
Vispa ihop de två ingredienserna. Pressa saften från en halv
lime och ha i den hackade myntan. Rör om. Smaka av om det behövs mer mynta och
lime. Behövs det mer? Ja då tar du lite till!
Den andra halvan av limen skivar du upp i små tunna skivor.
Bred på toppingen på
muffinsen och dekorera med ett blad mynta och en skiva lime.
PS: Hittar du inte marschmallowfluff? Då går det bra att smälta marschmallows (jag använde lite mindre än en påse) i lite smör. Rör om under tiden tills de är helt smälta och blanda sedan smeten med ingredienserna ovan.
Gott, fräscht och lätt att smäcka i sig fler än en!!!
Du glömmer väl inte att lyssna på Receptfritt i P4 Kalmar imorgon kl. 11.00? Skulle du missa det går det så klart att hitta HÄR.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)