Ja kära vänner, ibland blir det något av något som man inte trodde! Det visade sig att chokladglasyren jag använde till chilichokladkakan kom att passa utmärkt till att göra tryffel av! Detta upptäckte Annica som jag gör Receptfritt med. Så här får ni ett kalasbra recept på tre varianter av samma tryffel. Passar utmärkt till både fest och vardag! Eller varför inte lägga på ett fint fat, slå in allt i cellofan och ge bort till någon du tycker om?!
3 dl vispgrädde
250 g mörk choklad, 70%
100 g färskost (t ex Philiadelphia cream cheese)
2 msk ljus sirap
Att rulla i:
lakritspulver
kanel
kakao
Att rulla i:
lakritspulver
kanel
kakao
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke.
Värm upp grädden tills den nästan kokar och häll den sedan över chokladen.
Rör om tills det blir en smet.
Häll i sirapen och philadelphiaosten.
Rör om tills det hela blir en slät smet.
Ställ i kylskåpet och låt det stå där tills det stelnat och blivit fast.
Ta en klick choklad och rulla till en boll antingen för hand eller med hjälp av två skedar.
Dela upp bollarna i tre satser och rulla 1/3 i lakritspulver, 1/3kanel samt 1/3 i kakao.
PS; det finns säkert många fler härliga godsaker som man kan rulla denna tryffel i som tex pepparkakssmulor eller chilipulver. Endast fantasin sätter gränser!!
PS; det finns säkert många fler härliga godsaker som man kan rulla denna tryffel i som tex pepparkakssmulor eller chilipulver. Endast fantasin sätter gränser!!
Avnjut tryffeln med en god kopp kaffe eller en kopp varm choklad!!!
Nomnomnom!!!
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)