St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

måndag 21 oktober 2013

Har ni hört talas om den nya trenden?

(Bild tagen från googles bildsök "Gender reveal party".

Ja jösses, nog ligger vi efter vad gäller det här med att fira barns ankomst till världen. Det går lätt att konstatera att Usa som vanligt ligger lååååååååååååångt före oss vad gäller kreativa och roliga idéer. Man kan tycka vad man vill om deras traditioner och allt de hittar på men faktum är ändå att de faktiskt hittar ett skäl att fira det mesta och det är ju ingen dålig egenskap. För nog behöver vi fira mer, glädjas mer, känna mer lycka? Nog består livet att tillräckligt mycket tråkigheter för att rubba solsystemet, därför behöver vi ju allt som kan få oss att le.
Och jag måste säga att den nya trenden i Usa inte är så tokig- jag hade faktiskt gärna anammat den om jag inte redan hade avslöjat hur det låg till.
Så vad är då den nya trenden? Jo, det är ett 
"Gender reveal party"!! 

Med andra ord ett party där man avslöjar barnets kön. Och innan någon könsdebatterande person skriker "vaaaaaaaaaaaaaaaaad?????" så NEJ- det spelar ingen roll om det är en tjej eller kille och jag tänker inte ge mig in i någon könsdebatt eller diskussion om Hon, Han eller Hen!! Jag tycker helt enkelt att det är ett skäl lika bra som något annat att fira lite och ställa till en fest.
Vad går det då ut på detta party? Jo, så här funkar det;
"Vid ultraljudet ber föräldrarna sköterskan att hålla könet hemligt. Istället får de ett förseglat kuvert att lämna vidare till ett bageri, som bakar en tårta som är rosa eller blå inuti. Släkt och vänner bjuds in till ett Gender reveal Party" 
(källa: Vi föräldrar Gravid nr 5 2012). 

Detta är säkert något vi kommer att höra talas om fler gånger skulle jag kunna misstänka för vi är ju lite av härmapor ;)
Dela gärna med er av era tankar och åsikter kring detta, alltid kul att veta vad andra tycker!!!Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

2 kommentarer:

  1. Åh vilken cool idè.Tänk om man skulle ha sånt party,så spännande de skulle vara.

    SvaraRadera
  2. Aaah, jag hade helt klart tyckt det varit asballt, fast jag är så dålig på att vara tålig så jag hade velat veta direkt på undersökningsdagen.. haha.

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)