Detta är ett hett tips till Halloweenmiddagen för er som vill göra maten i just det temat men har svårt att komma på något!
Taget från ett av Receptsfritt program i P4 (där jag medverkar med bakning).
Det finns två varianter av fyllning varav den ena är vegetarisk. Jag kan varmt rekommendera båda av dessa då de är galet goda!! Och rätten bli dessut0m väldigt vacker att ställa fram på bordet.
Fylld paprika är en nostalgisk 70-talsklassiker. Här med en lite mer upphottad fyllning av pumpa och kryddor. Röran passar även som fyllning i tortillas. Till 4 personer som lättare lunch eller som tillbehör.
Du behöver:
4 stora paprikor som kan stå stadigt
250 g pumpakött, fintärnat
250 g zucchini, fintärnad eller 250 g nötfärs
½ gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ spansk peppar eller en mindre bit av en starkare chili, finhackad
ca 1 msk konc. grönsaks- eller köttfond
ca 1 msk thaichili
ca 1 tsk torkad spiskummin
1 msk tomatpuré
1 tsk soja
salt, peppar
rapsolja att steka i
ca 1 dl riven lagrad ost
Värm ugnen till ca 200°. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs pumpaköttet med zucchini eller nötfärs. Fräs även lök, vitlök och chili tills allt är mjukt. Tillsätt thaichili, spiskummin, tomatpuré och soja. Smaka av med salt och peppar. Späd med en aning vatten om röran blir för torr.
Skär hatten av paprikorna och fördela fyllningen. Ställ dem i en liten ugnssäker form. Toppa med riven ost. Lägg på hattarna igen och gratinera paprikorna i cirka 10-15 minuter, tills hattarna börja få en aning färg. Servera med sallad eller som tillbehör till andra rätter.
PS: duka vackert med riktiga pumpor av alla de slag. Fram med massor av ljuslyktor för stämning och glöm för all del inte en mysig höstig duk och så vackra servetter.
Hösten är perfekt att få inspiration från med alla sina vackra färger!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)