Ja kära vänner, här är det verkligen fullt ös minst sagt. Det har bakats tårta, modellerats figurer, planerats inför stundande radiodebuten samt testbakats för fulla muggar. Nog känner man att man lever alltid!
Men oj, vad roligt det är!!! Jag är ju en sådan person som tycker om när det är mycket som händer och denna veckan har jag definitivt fått min beskärda del. Det är inte konstigt att man blir lite lätt förvirrad med alla bollar i luften samtidigt.
Igår fick jag lära mig något nytt som faktiskt gjorde mig väldigt glad och förvånad på samma gång.
Min leverans med sugarpaste behagade tyvärr (eller kanske inte så tyvärr) inte dyka upp så det gällde till att snabbt hitta en ny plan för den planerade tårtan. Jag har ju enbart jobbat med just sugarpaste och varit väldigt tveksam till det här med marsipan. Har alltid trott det skulle vara kladdigt, kletigt och lätt gå sönder. Men ack vad jag hade fel! Detta fick jag erfara då min sista utväg med tårtproblemet var just: MARSIPAN.
Så iväg till butiken för att köpa vit sådan. Och när jag nervöst började jobba med den så insåg jag att "detta funkar ju faktiskt galet bra"!!! Den var lätt och smidig att kavla och den blev dessutom väldigt fin och slät på tårtan. Så nu: fram för mer marsipan!!!
Jag tänker dock fortsätta med sugarpaste till alla figurer för det är trots allt det bästa materialet när det kommer till modellering. Och självklart kommer det användas till att täcka en och annan tårta med också. Men det är helt klart roligt när man kan använda BÅDE marsipan och sp att jobba med.
Och här kommer beviset för att marsipan funkar alldeles utmärkt:
PS: idag har vi spelat in det första avsnittet av P4s RECEPTFRITT!!!
Det sänds imorgon (fredagen 6/9) kl. 11.00 så glöm inte att lyssna!!!
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)