Ja, kära vänner. De är nog faktiskt det. De godaste havrekakorna. EVER. Åtminstone enligt min sambo. Det märkte jag när hälften av dem försvann.
En efter en. Lite i taget.
"De är väääääldigt goda de här....har jag sagt det?".
Ja...några gånger. Om inte annat har jag märkt det. För det saknas ganska många nu.
Och han är kräsen den där sambon. Så de måste nog faktiskt vara De. Godaste. Havrekakorna. Ever.
Havrekakor
200 g smör
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bikarbonat
4,5 dl havregryn
2, 5 dl russin
Blanda smör och socker tills det blir mjukt. Häll i mjölet, bikarbonaten och vaniljsockret i en bunke och rör om med en gaffel. Blanda sedan ihop mjölblandningen med smöret och sockret.
Rör om för hand eller i en hushållsassistent (jag använder det sistnämnda). Häll sedan i havregrynen och till sist russinen. Blanda allt tills det blir som en deg.
Forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jag lade 12 bollar på varje plåt och såg till att de var lite mellanrum mellan varje boll. Detta då de flyter ut ganska så ordentligt.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 12-14 minuter. När de är platta och gyllenbruna är de klara.
Lägg över dem på ett galler när de svalnat något.
Ät och njut av dem tillsammans med ett glas mjölk eller saft!
PS; den galet söta glasburken på bilden ovan köpte jag på Village. Ett totalt fynd då det var 70% rea, det säger man inte nej till!!
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Håller med, absolut de godaste havrekakorna ever :)!
SvaraRaderaSå goda!
SvaraRadera