Ja kära vänner; ibland men bara IBLAND blir man så där löjligt nöjd med något man skapat. Detta är en sådan gång. Jag kan ärligt säga att jag ALDRIG trodde att jag skulle kunna göra denna lilla sötnos då jag inte hade något alls att gå efter. Jag sökte som en liten tok efter ett steg-för-steg på Lillefot (från filmen "Landet för länge sedan") men det fanns inget att hitta någonstans. Kan ju erkänna att jag inte är någon hejjare på dinosaurier. Jag visste knappt vart jag skulle börja men allt efter hand så började den lille krabaten växa fram.
Och jag får faktiskt säga att jag är nöjd. SJUKT NÖJD till och med!
Bilden jag utgick från såg ut så här:
Och NEJ, det är inte lätt att modellera rakt från en bild. Det krävs att man tänker igenom varje steg och varje liten del man ska göra. Men man kan också träna upp det, vilket jag har gjort. När jag började med tårtor så trodde jag aldrig att jag skulle kunna modellera något alls. Men övning ger färdighet. Jag har dock mycket kvar att lära men det går bättre och bättre gång för gång!
Tårtan är gjord på vaniljbottnar. Den är fylld med hallonmousse och mjölkchokladmousse och är spacklad med vaniljsmörkräm. Täcket är av marsipan och alla dekorationer är gjorda av sugarpaste.
Tårtbottenrecept hittar du HÄR.
Hallonmousse
250 g hallon, frysta
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
ev. 2-3 msk socker (om du vill ha en sötare mousse)
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp hallonen tillsammans med en skvätt vatten. Låt dem koka tills de blir mos.
Ta av dem från värmen.
Lyft upp gelatinbladen lägg dem i hallonmoset. Rör om tills de har smälts och blandats i moset.
Vispa grädden.
När hallonmoset svalnat helt så vänder du ner det i grädden och blandar ordentligt.
Ställ i kylskåp i ca 3-4 timmar.
Mjölkchokladmousse
150 g mjölkchoklad
3 dl grädde
1 1/2 gelatinblad
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i tio minuter. Vispa 2 dl av grädden (inte för hårt) och koka upp resten. Hacka chokladen fint och häll sedan över den kokta grädden över och rör till en slät massa. Lägg i gelatinet (krama inte ur det) och rör tills det är smält. Vänd sedan försiktigt ner den vispade grädden och låt stelna i kylen ett par timmar innan du fyller din tårta.
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Sååå häftig!!! Du är ju otroligt duktig på modelleringar!!! Längtar tills jag är där jag med:)
SvaraRadera