St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

måndag 5 maj 2014

Steg-för-steg flodhästen Gloria från Madagaskar!

Dessa verktyg har jag använt: plastkniv, balltool, skalpell, pincett, pensel, bonetool. Vill man göra kropp till flodhästen så är det bra att staga upp med en klubbpinne som man kör genom kroppen och sedan fäster huvudet på.

Du behöver:
-En större bit grå sugarpaste
-En liten bit vit sugarpaste
-En liten bit svart sugarpaste
-En liten bit rosa sugarpaste

Börja med att rulla en boll av grå sugarpaste.

Använd pekfingret och rulla försiktigt i mitten av bollen så att du får formen på bilden nedan. Den ska vara tjockare i ena änden och mindre i den andra.


Skär ett snitt med en kniv i mitten på den tjockare delens undersida. Detta ska bli flodhästens mun.

Så här ser det ut då.

Använd ett balltool till att göra ögonhålorna. Gör också en fördjupning över dem med hjälp av ett bonetool eller liknande verktyg.

Använd ett balltool och tunna ut underkäken och överkäken. Rulla verktyget försiktigt i överkäken tills dess att det blir som en utbuktning på nosen på flodhästen.

Använd ett bonetool eller liknande och gör en kant längst med den undre käken på flodhästen.

Använd ett bonetool eller liknande för att göra två hål i överkäken och två hål i underkäken. Där ska tänderna sedan sitta.

Gör två hål för näsborrarna.

Använd en skalpell eller liknande för att göra mönstret på nosen. Se bild ovan.

Rulla ut en liten bit rosa sp och tryck ut den så den blir oval. Gör en skåra i mitten på biten. Detta ska vara tungan på flodhästen. Pensla lite vatten i munnen på flodhästen och tryck sedan försiktigt dit tungan.

Rulla två bollar av vit sp. Pensla med lite vatten i ögonhålorna och fäst sedan dit bollarna.

Gör två små öron av grå sp. Ta ett mindre balltool och tryck ut en fördjupning i mitten av öronen. Nyp till så att det blir en spets nertill. Spetsen ska sedan fästas mot huvudet på flodhästen.
Låt öronen torka till lite först.

Rulla små avlånga bitar av vit sp. Fäst dem sedan i hålen i nedre och övre käke. Pensla lite vatten i hålen först så att bitarna fäster bättre.

Tryck ut en mindre cirkel med hjälp av en tyll med stort hål. Dela cirkeln i två bitar. Dessa ska vara ögonlocken. Fäst biten så att den raka kanten går ner mot ögat. Se bild ovan.
Rulla två mindre bollar av svart sp (och nu menar jag små!!!), fäst dem sedan i ögonvitorna. Rulla två smala bitar och fäst dem i nedre kanten av ögonlocket.


Rulla sex smala stänger av svart sp. Dessa ska vara ögonfransarna (så med andra ord vääääääääldigt smala). JA, detta är extrempilligt! Men låt fransarna torka lite och använd en pincett när du ska fästa dem så ska du se att det går enklare.

Rulla två små avlånga bitar och fäst dem ovanför ögonen så att det bildas ögonbryn.

Fäst öronen överst på huvudet. Pensla lite vatten i hålen först så fäster det bättre.

Ta ett bonetool och för det inåt och utåt vid överkäkens yttersta del. Se bild ovan. Då får du till ett litet leende också!

Tada! Och nu är lilla Glorias huvud färdigt för att läggas på tårtan. Du kan så klart göra en kropp till henne också eller varför inte några ben som sticker upp ur vattnet. Där gör du precis som du vill!

Lycka till!Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

2 kommentarer:

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)