St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

lördag 24 maj 2014

Himmelsk chokladtårta variant nr 2!

Ja kära vänner, då bidde det ännu en galet god tårta som är enkel att göra och definitivt enkel att njuta av! Recept finner ni så klart nedan!


Stheavenstreets himmelska tårta
OBS!! För att göra denna tårta behövs tre bottnar, mao receptet nedan x 3!!! OBS; INTE fyllningen x 3 utan enbart botten!!

2 ägg
2.5 dl socker
110 g smält smör
2 dl mjöl
4 msk kakao
1.5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Fyllning:
1 burk Pampas Delis Dulche de leche (kolasås)
5 dl grädde
250 g hallon eller andra bär

Chokladganasch
100 g mörk choklad (Lindt's eller annan god)
1.5 dl grädde

Gör så här: 
Smält chokladen över vattenbad. Ta av kastrullen från plattan. Blanda i grädden och rör om tills det blivit en slät och fin sås.
Vill du ha den lite tjockare så låter du den svalna och ställer den sedan i kylskåpet en stund. Vill du ha den lite rinnigare så låter du den svalna och häller den sedan över tårtan. Låt det gärna rinna lite chokladsås längst sidorna på tårtan.
Kladdkakan:
Värm ugnen på 160 grader.
Vispa ägg och socker tills det är vitt och fluffigt. Smält smöret och låt det svalna lite.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om med en gaffel så att de blir blandade ordentligt. Häll i blandningen i äggsmeten och rör om lite. Häll sedan i det smälta smöret och blanda lite till.
Bröa en springform på ca 20-24 cm i diameter.
Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25 min. Känn med en sticka, kakan ska vara lite kladdig.

Låt alla bottnarna svalna.
Vispa grädden.

Lägg en botten på ett tårtfat. Bred på ett tjockt lager med dulche de leche (kondenserad mjölk som kokats i 3-4 timmar tills den fått en ganska fast och tjock konsistens) och låt lite av kolasåsen rinna över kanten. Bred på ett lager grädde ovanpå kolasåsen. Toppa med färska hallon.
Lägg på nästa botten och upprepa proceduren.
Lägg på tredje botten och dekorera med tex maränger, sockerblommor, hallon eller andra bär. Det går även att toppa med vackra ätbara blommor.
Häll ganschen över tårtan, låt det gärna rinna ner lite över sidorna.
Garnera med maränger, hallon och ev några sockerblommor eller tex syren.
Pudra toppen med lite florsocker.

Denna tårta är enkel och går att variera på flera sätt som tex:
- smält choklad och ringla över
-bred curd på varje lager, tex lemoncurd
-fyll med marschmallowfluff, mousse, grädde eller annat valfri fyllning. Enbart fantasin sätter gränser!!!
-dekorera med tex godis, bär, maräng, blommor, frukt, grädde- kör så det rycker med andra ord. Gör en egen version av den!

Som sagt; enkel, god och läcker!!!










Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

1 kommentar:

  1. Tack för inspirationen till garneringen! Mors dag till ära fick min morotskaka bli sommarfin med syrener!

    http://somtankar.blogg.se/

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)