St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

söndag 23 mars 2014

Steg-för-steg Körsbärsblomstårta!

Ja kära vänner, nu börjar det verkligen bli vår ute och snart ser vi körsbärsträden blomma. Och vad passar bättre än att fira in våren med en körsbärsblomsinspirerad tårta?!
Så här följer ett enkelt steg-för-steg på hur man gör den!


Jag har använt mig av denna sockerpastan till blommorna:
Silver Spoon från Cakecraft!
En smidig och len sp som är oerhört lätt att kavla ut. Den är också mycket lätt att knåda och färga in då den är mjuk och följsam i konsistensen.
Den är enkel att täcka en tårta med men den är för mjuk för att göra figurer av. Men om man tillsätter lite 

 Tylose så blir den mer elastiskt, torkar snabbare och blir hårdare när du ska göra dekorationer som blommor eller figurer.
Till 500 g sugapaste krävs två teskedar tylose. Knåda in pulvret ordentligt och låt sedan massan vila i två timmar inslaget i plastfolie. Om din sp blir för torr och vill spricka tillsätter du väldigt lite fett, mjukt margarin eller kokosfett. 


Sockerpastan och färgen kommer från Slöjddetaljer och inlägget är i samarbete med dem!
Sockerpasta hittar du HÄR och färgen hittar du HÄR.

Hos dem hittar du MASSOR av roligt material för både bakning, scrappbooking, målning och dekoration, textil- och läderslöjd samt mycket mycket mer! Gå in och se dig omkring och jag lovar du kommer hitta mängder av saker att klicka hem!! 
Och du kommer definitivt bli pysselsugen av deras fina inspirationssida där du finner mängder med tips på vad för roliga saker du kan skapa själv.


Detta behöver du:
-sugarpaste eller marsipan
-blomstansar i olika storlekar (ju större tårta, desto större stansar)
-rosa pastafärg
-brun pastafärg
-ball tool (ej nödvändigt men bra att ha)
-foam pad (formmatta, ej nödvändigt men bra att ha)
-rosa sidenband (ej nödvändigt men blir väldigt fint)


Färga en del sp ljusrosa och en del lite starkare rosa.
Kavla ut en färgad bit sp i taget. Kavlar du ut alla färger behöver du tänka på att de kan torka till vilket gör spn/marsipanen svårarbetad. Gör därför helst en färg i taget.
Börja med att stansa ut blommor. Gör flera av varje storlek i varje färg.
Blomstansar kan du hitta HÄR.

Använd ett ball tool om du vill forma till blomman lite. Tryck verktyget försiktigt neråt så det bildas en liten grop.
Blomverktyg/modelleringsverktyg, bla ett Ball tool kan du hitta HÄR.

När du har spacklat och klätt tårtan så har du din "vita duk" att börja måla på så att säga.
Min tårta är klädd med marsipan. Detta är dock en sk Dummy- en låtsastårta. Den är gjord i frigolit och man har den till att tex öva på. Mer information om Dummys hittar du HÄR.
Vill du ha tips på hur man spacklar och täcker så hittar du det HÄR.

Rulla ut en längre bit brun sugarpaste/marsipan och gör den till en smal stam. Gör den grövre i ena änden för att smalna av i den andra. Fäst den längst nere på tårtan och låt den ringla sig upp. Du kan pensla stammen med lite vatten på baksidan för att den ska fästa bra.

Rulla några olika längder av den bruna spn/marsipanen. Dessa ska vara grenarna som går ut från stammen. Gör även dessa lite grövre i ena änden och smalare i den andra. Fäst dem så som du tycker det blir fint.

Fortsätt bygg på trädet tills dess att du är nöjd. Det kan täcka hela tårtan eller bara en bit av den, det väljer du själv.


Börja lägg på de större blommorna. Fäst dem med lite kristyr så sitter de fast. Du kan använda färdig på tub (finns på de flesta välsorterade matvarubutiker) eller så blandar du själv med lite äggvita och florsocker.

Lägg på resten av blommorna och varva storlekarna och färgerna. Du väljer så klart själv hur mycket blommor du vill ha på din tårta!

Fäst ett vackert sidenband längst den nedre kanten av tårtan. Detta tas bort vid servering. Du kan fästa det på baksidan med hjälp av lite kristyr. Det går också bra att knyta banden och göra en fin liten rosett där banden hänger ner.
Vill du inte använda sidenband så kan du göra ett ätbart kantband av sugarpaste eller marsipan. Då skär du bara ut en längre remsa som du sedan fäster med hjälp av lite vatten på baksidan av bandet.

Så med enkla medel kan du göra en vacker tårta att fira in våren med!!
Körsbärsblomstemat är användbart till mycket! Varför inte dekorera in cheesecake med ett träd gjort av smält choklad samt blommor sugarpaste? Fyll den gärna med körsbärskompott eller körsbärsmarmelad!


Recept på en sådan cheesecake hittar du HÄR.

PS; du har väl inte missat tävlingen i samarbete med Baka & Dekorera där du kan vinna presentkort värde 300:-?
Tävlingen pågår till den 26/3. Vill du vara med så hittar du den HÄR.
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)