Ja kära vänner, då bidde det ännu en underbar cheesecake!
Till dagens fika hos föräldrarna så fick denna goding följa med- Körsbärscheesecake på chokladkexbotten, dekorerad med choklad samt blommor i sugarpaste.
Och som vanligt finns det inget jag kan låta bli att dekorera. För nog är det trevligare att sätta fram något vackert på bordet så att även ögonen får något att vila på?! Vad passar bättre en ett körsbärsträd när det är en körsbärscheesecake?! Ett fint träd gjort av smält choklad och blommor gjorda av sugarpaste fick pryda toppen.
Denna cheesecake var något av ett experiment då jag inte gick på ett specifikt recept utan fick mixtra lite.
Och ibland är det ju det som är det roliga- att få testa sig fram för att se vad som funkar!
Som vanligt bjuder jag er på receptet vilket ni hittar här nedan.
Körsbärscheesecake på chokladkexbotten
(halverat recept, 15-18 cm form. Vill du göra större så dubblar du helt enkelt receptet rakt av!)
Botten:
150 g Bragokex, chokladöverdragna
35 g rumstempererat smör
ca 50 g mörk choklad (Lindt´s)
Fyllning:
2 gelatinblad
1 ägg
200 g färskost
1 dl cremé fraiche
3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g körsbärsmarmelad
saften av en lime
Dekoration:
Smält mörk choklad
sockerblommor
saften av en lime
Dekoration:
Smält mörk choklad
sockerblommor
Cheesecake -Gör så här:
Mixa kexen tills dess att de är finhackade. Ha i smöret och chokladen och mixa tills det blir finmalt och liknande en smet. Kläm fast ett bakplåtspapper på en form med löstagbar kant, ca 15 cm i diameter. Tryck ut smeten i formen och jämna till ytan.
Fyllning:
Lägg gelatinet i vatten i ca 5 minuter. Dela ägget i gula och vita. Blanda äggula, färskost, créme fraiche, socker, vaniljsocker och limesaften till en slät smet.
Vispa äggvitan till ett hårt skum och rör sedan ner dem i smeten.
Värm körsbärsmarmeladen i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt körsbärsgelatinet svalna lite och häll det sedan i en tunn stråle ner i ostsmeten.
Vänd försiktigt smeten några gånger men inte för mycket så att marmoreringen försvinner.
Värm körsbärsmarmeladen i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt körsbärsgelatinet svalna lite och häll det sedan i en tunn stråle ner i ostsmeten.
Vänd försiktigt smeten några gånger men inte för mycket så att marmoreringen försvinner.
Häll sedan ostblandningen i formen och jämna till ytan. Täck över och ställ i kylen i minst 3 timmar.
Dekorering (när cheesecaken stelnat):
Smält mörk choklad och låt den svalna lite. Spritsa ut ett träd på cheesecaken. Fäst några vackra blommor i ljusrosa, rosa och vitt.
Servera på ett vackert fat!
Pssst: ni har väl inte missat att Stheavenstreet finns även på FB? Följ mig gärna där och ta del av inspiration, recept och tävlingar! Klicka HÄR så kommer du dit.
Dekorering (när cheesecaken stelnat):
Smält mörk choklad och låt den svalna lite. Spritsa ut ett träd på cheesecaken. Fäst några vackra blommor i ljusrosa, rosa och vitt.
Servera på ett vackert fat!
Pssst: ni har väl inte missat att Stheavenstreet finns även på FB? Följ mig gärna där och ta del av inspiration, recept och tävlingar! Klicka HÄR så kommer du dit.
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Denna är SÅ tjusig! Så läckert!
SvaraRadera