Ja kära vänner, så har jag experimenterat lite igen och jag måste allt säga att dessa blev smarriga! Sött, syrligt, crunshigt i en och samma tugga- det blir liksom inte fel!
Jag kan varmt rekommendera dessa godingar som på ett sätt påminner om cheesecake, fast i lite enklare format. Och själva bottnarna är verkligen lätta att göra och det är dessutom inte så noga med att de ska bli perfekta. De är på något sätt vackra i sin ojämnhet och sin lite ruffiga yta. För allt behöver inte vara perfekt. Så heller inte vi människor, eller vad säger ni?!
Passion- och hallontartletter fyllda och toppade med Dulce de Leche och riven choklad!
15 st
Tartletter
180 g vetemjöl (ca 3 dl)
30 g socker (ca 2 msk)
100 g smör
1 äggula
Fyllning
200 g färskost
1/2 dl lemoncurd
12 g florsocker (1 1/2 msk)
1 gelatinblad
3 passionsfrukter
ca 1 dl hallon
1/2 burk Pampas Delis Dulche de Leche
Topping
hackad och riven mörk choklad
färska hallon
Tartletter
Sätt ugnen på 225 grader. Mixa ihop vetemjöl, socker och smör.
Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut degen i 15 mazarinformar.
Ställ formarna på en plåt. Nagga degen i botten och grädda mitt i ugnen i 10-12 min. Låt kallna.
Fyllning
Rör ihop färskost, lemoncurd och florsocker till en kräm.
Blötlägg gelatinbladet i 5 minuter.
Gröp ur passionsfrukterna. Lägg passionsfruktsköttet samt hallonen i en liten kastrull och värm upp det. Ta upp gelatinbladet, krama ur det och smält det i passion/hallonmoset. Låt allt svalna en aning och rör sedan ner moset i färskostkrämen.
Spritsa ut en större klick med Dulce de Leche i varje form. Fördela därefter passions/hallonkrämen i de avsvalnade tartletterna.
Låt stelna i kylskåp i minst fyra timmar, gärna över natten.
Vid servering toppa med en stor klick Dulce de Leche och ett hallon. För min del bidde det jordgubbar då färska hallon inte gick att finna. Men man tager om man så haver som Caisa Varg sade!
Riv lite mörk choklad över varje tartlett och skär även några större bitar choklad och sprinkla över!
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com -
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)