St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

söndag 3 november 2013

Testat lite ny teknik- Brush Embroidery


Ja kära vänner, då har jag äntligen lyckats få tummen ur och prövat en teknik jag länge velat testa.
Då mina älskade föräldrar fyller år samma vecka så ville de gärna ha en tårta. Önskemålet var en hösttårta vilket jag egentligen inte alls hade lust att göra då jag inte alls känner mig inspirerad till att göra löv, pumpor och höstblommor. Istället valde jag en liten annan vinkel på höst och det var att enbart använda en höstfärg och faktiskt göra en ganska så enkel tårta.
Jag har sett många oerhört vackra tårtor som gjorts med tekniken Brush Embroidery men jag har inte riktigt tagit mig tid till att testa den. Och egentligen ska man nog vara duktig på att spritsa vilket jag tyvärr inte är. Det är VERKLIGEN något jag skulle vilja lära mig. 
Men som man säger; trägen vinner. Efter tillräckligt många gånger så kanske det också blir bättre.
Nåväl, jag gav mig på denna tekniken oavsett för jag tänkte att jag kan lika gärna testa det så vet jag lite hur det funkar. Och för att vara första gången så är jag relativt nöjd ändå.
Brush Embroidery liknar spets lite och för att visa hur jag gjort så kommer det lite längre ner en mini steg-för-steg.Kan inte påstå att jag bidde så nöjd med täcket på tårtan som för ovanlighetens skull blev veckigt *suck*. Man ska ALDRIG göra tårtor när man har bråttom!!!Så här gjorde jag:

Här behövs penslar, stansar (valfritt dock), kristyr.
Kristyren blandade jag till själv med äggvita, florsocker och några droppar citronsaft. Den får inte vara för rinnig men heller inte för hård. Pröva dig fram och blanda i lite florsocker i taget.
Du kan färga kristyren med valfri pastafärg.

Jag tryckte först stansarna lite lätt i marsipanen så att det bildades en svagt mönster efter blomman.


Sedan spritsade jag efter mönstret (jaja, jag vet att det inte är rakt, är som sagt inte så duktig på själva spritsningen men alla är vi barn i början).

Jag satte tippen på penseln mot själva kristyrkanten och penslade kristyren lätt inåt. Doppa penseln i lite vatten, den får dock inte vara för blöt för då blir det bara rinnigt av det hela.

Hej hopp, här blev det lite utsvävningar!! Mönstret kan man göra på frihand eller stansa ut först om man känner sig osäker på hur man ska spritsa. Får jag bara öva lite på detta så kommer det säkerligen ge färdighet och det är helt klart en ganska så tacksam och förlåtande teknik då man faktiskt inte behöver vara mästare på att spritsa raka kanter och perfekta cirklar. Det gör ju inte så mycket om blommorna inte är perfekta, det kan till och med ge mönstret lite mer charm!

Och så till sist lite pärlor i mitten!

Och om ni tycker mitt steg-för-steg är svårt att förstå så kan ni alltid kolla på när ett proffs lär ut :)


Som i videon här ovan!

Man lär sig något nytt varje dag!!!Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

6 kommentarer:

 1. Tack för att du delade med dig av detta. Det blev en otroligt vacker tårta och jag ska absolut testa detta själv någon dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sandra, vad glad jag blir att du tyckte om den :D!! Tycker helt klart du ska testa, det var lättare än vad jag trodde och roligt dessutom!

   Radera
 2. Åhh det här vill jag med pröva!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul Malin!! Det tycker jag absolut du ska göra :D

   Radera
 3. Tack för det fina tipset!!

  SvaraRadera
 4. Åh, vad fint! Det är alltid roligt att se dina steg-för-steg. Det får mig att våga testa! Funderar på hur väl sp klarar kristyren. Smälter den?

  SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)