St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

tisdag 26 november 2013

Glitter, guld och glamour eller varför inte traditionellt rött, vitt och grönt!!
Ja kära vänner, då har det tårtpyntats igen! Och självklart delar jag med mig även denna gång hur jag har gjort så att ni själva kan testa på om ni blir sugna.
Tårtan har jag gjort i guld och rött denna gången men vill man inte ha guld, glitter och glamour så varför inte göra den i traditionellt rött, vitt och grönt? Smaken är ju så klart som baken- delad ;)
Denna tårtan tar lite längre tid att göra än de andra två ni tidigare sett men inget som kräver alltför mycket tidsåtgång.
Tårtan har jag gjort som ett litet projekt i ett samarbete med fantastiska:


Det är hos dem du finner allt som tårtan är gjort med!! Både marsipan, utstickare, klubbpinnar, ätbara pärlor samt sidenband!
Hos dem hittar du MASSOR av roligt material för både bakning, scrappbooking, målning och dekoration, textil- och läderslöjd samt mycket mycket mer! Gå in och se dig omkring och jag lovar du kommer hitta mängder av saker att klicka hem!! 
Och du kommer definitivt bli pysselsugen av deras fina inspirationssida där du finner mängder med tips på vad för roliga saker du kan skapa själv.

Vill du se de andra två tårtorna och deras steg-för-steg så hittar du dem här(tema granar) 
och här (tema snögubbar).
I de andra inläggen får du även tips och trix på hur man täcker en tårta samt hur man gör både granar och snögubbar samt annat trevligt.

Vill du veta vart du kan köpa materialet som används till tårtorna så kollar du längst nere i detta inlägg; där finner du direktlänkar till varje produkt- bra va?!

Dekorationen runt denna tårtan är gjord med den röda utstickaren på bilden.

Jag har först fäst dekorationen på tårtan, genom att pensla lite vatten bakpå kulan och sedan försiktigt tryckt dem mot tårtan.  Sedan har jag satt fast de ätbara pärlorna genom att pensla lite vatten i själva strecket där pärlorna sedan ska fästas. Det behövs alltså inget ätbart lim utan enbart vatten. Smidigt och enkelt.
Tycker du det är svårt att få pärlorna att fästa med enbart vatten så använder du glasyr.
 De undre strecken har jag målat med ätbar guldfärg. Du kan även rulla en smal tråd i tex grön marsipan och pilla in i strecken så får du mönstrade kulor. Allt går ju att variera utefter tycke och smak. Eller varför inte göra hela kulan i en annan färg? Eller halva röd och halva grön? Eller doppa dem i choklad? Eller kanske fästa pärlor i alla strecken (om tålamod finnes...hrm)?
Det finns ju mycket roligt strössel man kan pynta järnet med vilket i alla fall jag tycker är galet kul!
Ja som ni förstår finns det mååååååånga sätt att pynta tårtan på och återigen säger jag "go all in"!! Inspireras eller kopiera rakt av- det är bara till att köra så det ryker.

God Jul-plattan har jag gjort på följande sätt: 

Stämpla marsipanen med en kakstämpel med text. Lätt som en plätt och tar ingen tid. Kan det bli enklare?

Här har jag hällt på lite glitter som ger en vacker skimrande effekt. Det funkar även att stämpla marsipanen med lite pastafärg. Då för du så här:

Stansa ut en bit marsipan. Ha i en droppe sprit och blanda ut pastafärgen du ska måla med.

Måla med en pensel själva texten på stämpeln.

Tryck försiktigt till med stämpeln på marsipanen.

Då ser det ut så här!


Tårtan är täckt med marsipan och samtliga dekorationer på den är gjorda av detsamma. Längst nedersta kanten av tårtan har jag fäst ett sidenband. Det gör du enkelt genom att helt enkelt knyta det runt tårtan. 
Kulorna längst uppe på tårtan har jag rullat för hand och sedan fäst en liten knopp på som jag sedan målat i ätbar guldfärg. Sådan färg finns på flertalet av internetbutikerna som säljer tårtartiklar, ingen nämnd - ingen glömd.På två av kulorna har jag stansat ut en snöflinga som jag sedan pudrat glitter på. Observera att sådant glitter är till för dekoration och bör inte förtäras. Det är dock glitter som är gjort för tårtdekorationer.
Självklart behöver man varken glitter eller guld utan kan helt enkelt göra tex en vit snöflinga och få en jättevacker effekt. Man kan även använda pastafärg att måla med. Då behövs det någon droppe sprit för att späda ut färgen med sedan är det bara till att köra på och måla. Varför inte göra vackert dekorerade och målade julkulor? Eller kanske skriva varje familjemedlems namn?
Det är bara fantasin som sätter gränser!!!
I varje julgranskula (de på toppen av tårtan) sitter det en liten krok. Den är gjord av smal ståltråd som man annars har när man gör blommor i sockerpasta. Tråden har jag böjt till och målat med guldfärg. Det är dock viktigt att ta bort krokarna när tårtan serveras- självklart ska de ej ätas!!!
(Har du tid och kan göra saker i förväg så kan du alltid göra krokarna av marsipan och låta dem stelna över natten innan du fäster dem på kulan.)
 Toppkulorna har jag fäst på klubbpinnar och sedan målat/glittrat/pyntat.
Du kan göra fler julkulor och fästa dem på klubbpinnar så kan både vuxna och barn ta av dem från tårtan vid servering och äta dem som klubbor. Doppar du marsipanen i tex vit choklad så blir det så klart ännu godare! Kanske du vill göra de stående julkulorna som cakepops (kaka på pinne)! De går ju också att pynta!De mindre kulorna är marsipan som jag rullat och de allra minsta kulorna är vanligt strössel.

Jag jobbar gärna med olika nivåer då jag tycker det blir läckert med lite höjd på tårtan. Det ger dessutom en liten lekfull effekt till det hela.

Vill du ha sakerna jag använt?
Marsipanen hittar du HÄR.
Julgranskuleutstickaren hittar du HÄR.
Snöflingeutstickaren hittar du HÄR.
Klubbpinnarna hittar du HÄR.
Pärlorna hittar du HÄR.

Alltsammans kommer så klart från:


1 kommentar:

  1. Åh, vilken härlig tårta! Har aldrig sett julgranskulor på en tårta förut - kul idé! :)

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)